Χρησμός Σπίρτζη για τα διόδια σε Βαρυμπόμπη και Άγιο Στέφανο: Θα υπάρχει χρέωση αλλά όχι διόδια

Χρησμός Σπίρτζη για τα διόδια σε Βαρυμπόμπη και Άγιο Στέφανο: Θα υπάρχει χρέωση αλλά όχι διόδια

Με το νέο ηλεκτρονικό σύστημα θα εξαιρούνται -είπε- οι κάτοικοι των περιοχών.

«Θα υπάρχει χρέωση, αλλά όχι διόδια σε Βαρυμπόμπη και Άγιο Στέφανο», είπε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης.
 
«H χρέωση θα υπάρχει για όσους δεν είναι κάτοικοι των περιοχών αυτών, όταν εγκατασταθεί το νέο ηλεκτρονικό σύστημα διοδίων», ανέφερε στον ΑΝΤ1, μετά τον σάλο που ξέσπασε από την απόφαση για δημιουργία διοδίων στους παραπάνω κόμβους. 
 
Ο κ.Σπίρτζης συμφώνησε απόλυτα με τους κατοίκους των περιοχών, λέγοντας πως είναι παράλογα τα διόδια σε Βαρυμπόμπη και Άγιο Στέφανο και για τον λόγο αυτό ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να μπουν. Ο υπουργός είπε μάλιστα ότι οι εξελίξεις αφορούν σε συμβατικές υποχρεώσεις της χώρας έναντι της Ε.Ε. Για ζητήματα χρηματοδότησης, διαβεβαιώνοντας ότι δεν θα υπάρξουν ούτε μετωπικοί ούτε πλευρικοί σταθμοί.
 
Όμως, όπως είπε ο κ. Σπίρτζης, ενώ οι κάτοικοι Αφιδνών, Κηφισιάς, Διονύσου και Ωρωπού, με την εγκατάσταση του νέου συστήματος ηλεκτρονικών διοδίων θα εξαιρούνται από τη χρέωση, θα υπάρχει αντίτιμο για όλους τους υπόλοιπους που θα χρησιμοποιούν τον δρόμο.
 
Επί της ουσίας, αυτό που είπε ο υπουργός είναι ότι διόδια θα υπάρξουν, αλλά με κάποιο τρόπο (δεν τον ξεκαθάρισε) το νέο ηλεκτρονικό σύστημα θα «βλέπει» ποιοι είναι οι κάτοικοι των συγκεκριμένων περιοχών και δεν θα τους χρεώνει, σε αντίθεση με όλους τους υπόλοιπους που θα χρεώνονται. 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube