node/26918

"Χάρος" οδηγεί αγέρωχος στο αντίθετο ρεύμα της εθνικής οδού Κορίνθου - Τριπόλεως [video]

Ένας ηλικιωμένος οδηγεί ένα Nissan Sunny στο αντίθετο ρεύμα της Ε.Ο. Κορίνθου - Τριπόλεως σα να μη συμβαίνει τίποτα.

Βρήκαμε στο Facebook αυτό το απίστευτο video που κατέγραψε πολίτης στην Ε.Ο. Κορίνθου - Τριπόλεως, το οποίο δείχνει κάτι απίστευτα τρομακτικό: Ένα Nissan Sunny έχει μπει στην εθνική οδό στο αντίθετο ρεύμα και κινείται σα να μη συμβαίνει τίποτα στην αριστερή λωρίδα, δίπλα στο διαχωριστικό τοιχάκι.

Κρίνοντας από το επιφώνημα του οδηγού που τραβά το video, πρέπει να πρόκειται για ηλικιωμένο. Και παρότι δεν αναφέρεται η τοποθεσία, σε επικοινωνία που είχαμε με τον πολιτη που τράβηξε το στιγμιότυπο μάθαμε ότι είναι τμήμα της Ε.Ο. Κορίνθου - Τριπόλεως, κοντά στον Ισθμό. Το video δημοσιεύτηκε στις 10/8 στο FB του ανθρώπου που το τράβηξε, ο οποίος λεέι ότι το περιστατικό συνέβη στις 8 Αυγούστου. 

Είναι πραγματικά εφιαλτικό αυτό που θα  αντίκριζαν οι οδηγοί που πήγαιναν κανονικά στην πορεία τους, βλέποντας ένα Sunny να έρχεται αντίθετα και μάλιστα στην αριστερή λωρίδα, την υποτιθέμενη "ταχείας κυκλοφορίας". Ποια είναι η σωστή αντίδραση; Από που να φύγεις για να γλιτώσεις; Πως μπορείς να εμπιστευτείς τις αντιδράσεις του εγκληματία οδηγού του Sunny όταν πλέον θα έχει αντιληφθεί το λάθος του; Αν δηλαδή το αντιληφθεί ποτέ...

Το video διαρκεί 40 δευτερόλεπτα και τα αυτοκίνητα φαίνεται ότι κινούνται με αρκετά μεγάλη ταχύτητα. Δεν είναι δηλαδή σε φάση που μόλις έχουν ξεκινήσει από διόδια, με 20-40 km/h αλλά σε πορεία με 100 km/h πάνω κάτω, ίσως και περισσότερα. Αυτό σημαίνει ότι ο Χάρος έχει ήδη διανύσει μεγάλη απόσταση στο αντίθετο ρεύμα, ενώ έτσι κι αλλιώς είναι αρκετή η απόσταση που τον βλέπουμε να διανύει στο video, πραγματικά αγέρωχος. Δεν δείχνει να έχει υποψιαστεί ότι ίσως κάτι να μην έχει γίνει σωστά, ούτε κάνει κάποια κίνηση να τραβηχτεί στην άκρη, να φρενάρει, να ανάψει έστω τα αλάρμ.

Θα θέλαμε πραγματικά να μάθουμε που και πως τελείωσε αυτός ο εφιάλτης. Ελπίζουμε να μην είχατε πουθενά αυτό το κακό συναπάντημα. Να μη σου τύχει, που λένε...


TAGS
node/39398

Ειδική έκδοση DRIVE Top Cars 2020, την Κυριακή 5/7 με την REAL News

Ένα τεύχος ειδικού σκοπού, προσαρμοσμένο σε εκείνους που ενδιαφέρονται να αγοράσουν αυτοκίνητο σήμερα, έρχεται την Κυριακή.

Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2020 | Αργύρης Τούντας Επικοινωνία

Ειδική έκδοση DRIVE Top Cars 2020, την Κυριακή 5/7 με την REAL News

Μετά από τους ισχυρούς κλυδωνισμούς που ουσιαστικά ισοπέδωσαν παγκοσμίως την αγορά αυτοκινήτου τους προηγούμενους μήνες, τα πρώτα μηνύματα της αγοράς μοιάζουν συγκρατημένα αισιόδοξα.

Το αγοραστικό κοινό δεν έχει χάσει το ενδιαφέρον του και οι διελεύσεις στις εκθέσεις υπόσχονται μια καλύτερη συνέχεια. Με την ευχή-παραδοχή ασφαλώς πως η υγειονομική πραγματικότητα θα επιτρέψει κάτι τέτοιο. Σκεπτόμενοι σε αυτόν ακριβώς τον άξονα, δημιουργήσαμε την έξτρα έκδοση του DRIVE Top Cars 2020 που σκοπό έχει να ξεδιαλύνει το τοπίο για εκείνον που θέλει άμεσα να αγοράσει αυτοκίνητο.

Γι’ αυτό αρχικά χωρίσαμε την αγορά σε κατηγορίες με βάση την τιμή, το μέγεθος, την τεχνολογία και τον χαρακτήρα των αυτοκίνητων. Στη συνέχεια εντοπίσαμε τις καλύτερες επιλογές σε κάθε μία και ολοκληρώσαμε την ενημέρωσή σας με τη δοκιμή της πιο ενδεικτικής ή/και ενδιαφέρουσας έκδοσης του κάθε μοντέλου. Λόγω επικαιρότητας, αφιερώσαμε μπόλικες σελίδες στα ηλεκτρικά και επαναφορτιζόμενα υβριδικά ή plug-in hybrid, αν θέλετε, τα οποία στο άμεσο μέλλον θα συνοδεύονται από επιπλέον κίνητρα και ελαφρύνσεις για τα οποία θα διαβάσετε στο σχετικό ρεπορτάζ.

Μέσα στις 70 δοκιμές της έκδοσης θα πάρετε μια πλήρη εικόνα για τα χαρακτηριστικά του μοντέλου που σας ενδιαφέρει. Κι εάν αναζητάτε κάποια άλλη έκδοσή του, το πιθανότερο είναι να βρίσκεται ένα-δύο κλικ μακριά, στον ιστό του drive.gr.

Καλή ανάγνωση!

node/39400

ΑΑΔΕ: Παράνομo ένα στα τρία αυτοκίνητα με ξένες πινακίδες

Μεγάλη επιχείρηση της ΑΑΔΕ αποκάλυψε το μέγεθος της παρανομίας. 

Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2020 | Επικοινωνία

ΑΑΔΕ: Παράνομo ένα στα τρία αυτοκίνητα με ξένες πινακίδες

Σε ελέγχους πανελλαδικά για να διαπιστωθεί η νομιμότητα κυκλοφορίας αυτοκινήτων με ξένες πινακίδες στην Ελλάδα προχώρησαν οι ελεγκτές των τελωνείων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, από τις 9 έως και τις 11 Ιουνίου.

Τα ευρήματα της μεγάλης επιχείρησης, όπως ανακοίνωσε η ΑΑΔΕ, με αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε προεπιλεγμένα και απόλυτα στοχευμένα σημεία, κυρίως στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας, ήταν σημαντικά και βρέθηκαν παράνομα ένα στα τρία αυτοκίνητα με ξένες πινακίδες.

Μέσα σε τρεις ημέρες, έγιναν 312 έλεγχοι σε οχήματα σε όλη την ελληνική επικράτεια και εντοπίστηκαν να κυκλοφορούν παράνομα 97 αυτοκίνητα, τα οποία και δεσμεύτηκαν.

Στην Μεσσήνη Μεσσηνίας, οι ελεγκτές του Τελωνείου Καλαμάτας βρήκαν σε επιχείρηση υπαίθριας στάθμευσης 17 Ι.Χ. αυτοκίνητα, ένα αυτοκινούμενο τροχόσπιτο και ένα φορτηγό, όλα με ξένες πινακίδες κυκλοφορίας. Τα παραπάνω οχήματα δεσμεύτηκαν και σφραγίστηκαν. Η έρευνα συνεχίζεται για τη νομιμότητά τους.

Στη Ρόδο, οι ελεγκτές του τοπικού Τελωνείου έλεγξαν 13 οχήματα, που κυκλοφορούσαν στο νησί με ξένες πινακίδες. Μεταξύ των οχημάτων, που δεσμεύτηκαν, ήταν ένα αυτοκίνητο μάρκας MERCEDES – BENZ Ε 300 CDI με γερμανικές πινακίδες, το οποίο κυκλοφορούσε στην Ελλάδα για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους και ένα HONDA CR-V με βρετανικές πινακίδες, το οποίο κυκλοφορούσε στην Ελλάδα από το καλοκαίρι του 2016 και – κατά τον έλεγχο – το οδηγούσε μόνιμος κάτοικος Ελλάδας.

Στη Θεσσαλονίκη, βρέθηκε όχημα, που είχε τελωνιστεί στην Ελλάδα, προερχόμενο από το Βέλγιο. Είχε λάβει άδεια και πινακίδες, τις οποίες όμως στη συνέχεια κατέθεσε, επαναφέροντας τις βελγικές, με αποτέλεσμα να κυκλοφορεί παράνομα. Ενημερώθηκε η αστυνομία και επιλήφθηκε της υπόθεσης.

[Πηγή: ΑΑΔΕ- ΑΠΕ]

TAGS