ΑΠΘ και Aristotle Racing Team στο Mediterranean Cosmos

ΑΠΘ και Aristotle Racing Team στο Mediterranean Cosmos

Η Aristotle Racing Team θα δώσει το παρών στο Mediterranean Cosmos, στις 8 και 9 Δεκεμβρίου, με το εντυπωσιακό αγωνιστικό μονοθέσιο ART22, με το οποίο κατέκτησε τη δεύτερη θέση στη Formula Student στην Ολλανδία, το καλοκαίρι του 2023.

Aristotle Racing Team

Το Aristotle Racing Team, φοιτητική ερευνητική ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ασχολείται με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Στόχος του ART είναι η μελέτη, η σχεδίαση και η κατασκευή ενός βενζινοκίνητου αγωνιστικού μονοθέσιου, με το οποίο συμμετέχει στους διεθνείς διαγωνισμούς Formula Student. Διοργανώσεις όπου λαμβάνουν μέρος αγωνιστικά μονοθέσια φοιτητικών ομάδων από πανεπιστήμια όλου του κόσμου.

Τα μέλη του Aristotle Racing Team θα σας περιμένουν το σαββατοκύριακο 8,9/12 στο εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos

Aristotle Racing Team

Το Aristotle Racing Team ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 2006 από εννέα φοιτητές του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών. Έκτοτε η ART έχει στο ενεργητικό της 24 διεθνείς συμμετοχές, με 300+ φοιτητές να έχουν υπάρξει μέλη της, διεκδικώντας κάθε χρόνο σημαντικές διακρίσεις.

Το ART22 είναι το νεότερο από τα επτά αγωνιστικά μονοθέσια που έχει σχεδιάσει και κατασκευάσει η ομάδα μέχρι σήμερα. Αποτελούμενο κυρίως από ανθρακονήματα και σχεδιασμένο από φοιτητές του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αντικατοπτρίζει την αφοσίωση και την εμπειρογνωσία της ομάδας που στοχεύει στη συνεχή εξέλιξη της.

Aristotle Racing Team

Τα μέλη της ομάδας του ART θα παρευρίσκονται στο εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos στο 11ο km της εθνικής οδού, Θεσσαλονίκης Νέων Μουδανιών, έτοιμα να μοιραστούν την εμπειρία τους πάνω στο κομμάτι του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Καθώς επίσης και να ενημερώσουν το κοινό, σχετικά με τις βελτιώσεις που πρόκειται να φέρει το νέο μονοθέσιο της ομάδας, ART24, που βρίσκεται ήδη στη διαδικασία της κατασκευής.

Αν είστε λάτρης του μηχανοκίνητου αθλητισμού, αν θα σας ενδιέφερε να δείτε από κοντά τη δουλεία των νέων μηχανικών ή αν ενδιαφέρεστε να γνωρίσετε τα μέλη της ομάδας, το Mediterranean Cosmos είναι ο προορισμός σας για το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Δεκεμβρίου..

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube