Απίστευτη απάτη με το υγραέριο κίνησης

Απίστευτη απάτη με το υγραέριο κίνησης

Όργιο... λαθρεμπορίας, νοθείας και κλοπής στην αντλία για το υγραέριο κίνησης καταγγέλλουν παράγοντες του κλάδου

Στόχος των παράνομων διακινητών αλλά και πολλών βενζινάδικων είναι φυσικά η... τσέπη 200.000 οδηγών ΙΧ, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια λόγω της κρίσης τοποθέτησαν στα αυτοκίνητά τους συστήματα υγραεριοκίνησης, προκειμένου να γλιτώσουν την ακριβή βενζίνη.

Ήδη έχουν παρουσιαστεί δύο φαινόμενα κλοπής. Στην πρώτη περίπτωση οι επιτήδειοι αντί για υγραέριο κίνησης που έχει κανονική τιμή κοντά στα 0,65 ευρώ/lt βάζουν στα αυτοκίνητα υγραέριο θέρμανσης, δηλαδή ένα υγραέριο με τιμή κοντά στο 0,50 ευρώ και έτσι κερδίζουν τη διαφορά.

Το δεύτερο κόλπο δεν είναι άλλο από τον γνωστό «κλέφτη» στην αντλία με την κατακράτηση να φτάνει κατά μέσο όρο κοντά στο 10% της συνολικής πόσότητας. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες κυκλοφορούν στο εμπόριο ακόμη και έτοιμες αντλίες με... κλέφτη.

Όλα αυτά την ώρα που οι πρατηριούχοι δεν υποχρεούνται να έχουν σύστημα εισροών εκροών για το υγραέριο, δεν υπάρχει σύστημα έκδοσης αποδείξεων και δεν απαγορεύεται η συμφόρτωση υγραερίου κίνησης με βιομηχανικό. Με άλλα λόγια όσοι θέλουν να κλέψουν μπορούν να το κάνουν ανενόχλητοι.

Το κέρδος που αποκομίζουν οι επιτήδειοι εις βάρος των καταναλωτών υγραερίου κίνσης υπολογίζεται στα 14 εκατομμύρια  ευρώ το χρόνο.

[πηγή newsit]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube