Απεβίωσε ο Νικόλαος Σφακιανάκης, ο επιχειρηματίας που έφερε τη Suzuki στην Ελλάδα

Απεβίωσε ο Νικόλαος Σφακιανάκης, ο επιχειρηματίας που έφερε τη Suzuki στην Ελλάδα

Ο επιχειρηματίας Νικόλαος Σφακιανάκης, ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες στο χώρο της ελληνικής αυτοκίνησης, απεβίωσε σε ηλικία 98 ετών.

Πλήρης ημερών, σε ηλικία 98 ετών, έφυγε από τη ζωή ο επιχειρηματίας στο χώρο του αυτοκινήτου Νικόλαος Σφακιανάκης, ο οποίος συνέδεσε το όνομά του με τη παρουσία της Suzuki στη χώρα μας και μεγαλούργησε για πάνω από μισό αιώνα στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου.

Ο Νικόλαος Σφακιανάκης γεννήθηκε το 1922 στο χωριό Πεδιάδα Ηρακλείου, στην Κρήτη, και ήταν γόνος αγροτικής οικογένειας. Η επιχειρηματική του δραστηριότητα άρχισε το 1947, στον κλάδο των μεταφορών αρχικά, ενώ το 1948 μετακόμισε στην πρωτεύουσα και ξεκίνησε το εμπόριο οχημάτων. 

Το 1960 ανέλαβε την αντιπροσωπεία φορτηγών και λεωφορείων της γερμανικής εταιρείας Bussing, ξεκινώντας παράλληλα και την κατασκευή αμαξωμάτων στην Μαγούλα της Αττικής.

Το 1967 ανέλαβε την αποκλειστική αντιπροσωπεία των αυτοκινήτων και δικύκλων της ιαπωνικής εταιρείας Suzuki στην ελληνική αγορά, διαγράφοντας μέχρι σήμερα μια άκρως επιτυχημένη επιχειρηματική πορεία.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube