Απαγόρευση κυκλοφορίας: Ποιοι και πώς μπορούν να μετακινούνται το Πάσχα

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Ποιοι και πώς μπορούν να μετακινούνται το Πάσχα

Σε ισχύ αυστηρά μέτρα από το Μεγάλο Σάββατο έως την Δευτέρα του Πάσχα το βράδυ - 300 ευρώ για όσους μετακινηθούν άσκοπα και 1.000 για όσους θέλουν να ψήσουν με μεγάλη παρέα.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για τη διασφάλιση των περιοριστικών μέτρων για το Πάσχα, που επεκτάθηκαν και αυστηροποιήθηκαν. Τα πρόστιμα είναι πολύ αυστηρά, τα μπλόκα θα υπάρχουν ακόμα και σε πάρκα την Κυριακή και οι αστυνομικοί έχουν εντολή να μην δείξουν καμία επιείκεια.

Η φράση – κλισέ των δημοσιογράφων «με σύμμαχο τον καλό καιρό» δεν έχει καμία θέση στις φετινές συνθήκες καθώς ο καλός καιρός θα είναι αντίπαλος των αρχών…

Από το Αρχηγείο της Αστυνομίας, όπου πραγματοποιούνται συνεχώς συσκέψεις μέσω τηλεδιασκέψεων, έχουν δοθεί σαφείς εντολές σε όλες τις υπηρεσίες να εφαρμόζουν κατά γράμμα όλα τα μέτρα και να επιβάλουν χωρίς διακρίσεις τις προβλεπόμενες κυρώσεις στους παραβάτες, που αυξήθηκαν με βάση τις τελευταίες ανακοινώσεις για το διάστημα από τις 21.00 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου μέχρι τα μεσάνυχτα της Δευτέρας του Πάσχα προς Τρίτη.


Στην τελευταία τηλεσύσκεψη που έγινε χτες το βράδυ, δόθηκαν οδηγίες για αυξημένη επιτήρηση στις εκκλησίες, για σήμερα το βράδυ στον Επιτάφιο, αλλά και στην Ανάσταση και συζητήθηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες για τις ενέργειες των αστυνομικών, κυρίως την Κυριακή του Πάσχα.

Παράλληλα συζητήθηκε το θέμα των μετακινήσεων εντός του αστικού ιστού, κυρίως με τον κωδικό Β4, που αφορά τη μετάβαση σε άνθρωπο που έχει ανάγκη βοηθείας, στο οποίο επέμεινε με ιδιαίτερη έμφαση ο κ. Χαρδαλιάς.

Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ τι θα ισχύσει για την κυκλοφορία το Πάσχα. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube