Ανάκληση 12.749 Ford Ranger για πρόβλημα στους αερόσακους της Takata

Ανάκληση 12.749 Ford Ranger για πρόβλημα στους αερόσακους της Takata

H Γενική Γραµµατεία Βιοµηχανίας ανακοίνωσε και την ανάκληση 180 Mercedes για πρόβλημα στο «κούμπωμα» των ζωνών ασφαλείας. 

H Γενική Γραµµατεία Βιοµηχανίας ανακοίνωσε ότι η εταιρεία Ford Motor Hellas, Γενικός Εισαγωγέας των αυτοκινήτων Ford στην Ελλάδα, ενηµερώνει για πρόγραµµα βελτίωσης προϊόντος στα οχήµατα Ford Ranger.
Η συγκεκριµένη ενέργεια αφορά σε 12.749 οχήµατα, που παρήχθησαν από 02/02/2004 µέχρι 17/10/2011. Σύµφωνα µε τον κατασκευαστή, το υλικό του πυροκροτητή για το αεριογόνο των αερόσακων Takata, που τοποθετούνται σε ορισµένα οχήµατα Ranger,
µπορεί µε την πάροδο του χρόνου να αλλοιωθεί. Αυτό το πιθανό σύµπτωµα θα µπορούσε να αυξήσει υπερβολικά την εσωτερική πίεση κατά την ενεργοποίηση του αερόσακου. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, θα µπορούσε να προκληθεί ρήξη του σώµατος του πυροκροτητή και εισχώρηση µεταλλικών θραυσµάτων στο χώρο των επιβατών, µε πιθανό σοβαρό τραυµατισµό ή θάνατο.
Μέχρι αυτή την στιγµή δεν έχει περιέλθει σε γνώση της εταιρείας κανένα ατύχηµα, το οποίο να σχετίζεται µε το συγκεκριµένο θέµα.

Θα ξεκινήσει η διαδικασία για την ενηµέρωση των ιδιοκτητών των ανωτέρω οχηµάτων, µέσω προσωπικής επιστολής, ώστε να προσέλθουν στους κατά τόπους Εξουσιοδοτηµένους Επισκευαστές Ford για να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες αναβάθµισης ενός ή περισσότερων πυροκροτητών αερόσακων, χωρίς καµία οικονοµική επιβάρυνση.
Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι κάτοχοι – ιδιοκτήτες παρακαλούνται όπως
επικοινωνήσουν µε το ∆ίκτυο Εξουσιοδοτηµένων Επισκευαστών Ford. 

Ανάκληση και από τη Mercedes

Την ανάκληση 180 Mercedes-Benz C-Class, GLC, E-Class, CLS, GT και G-Class στην Ελλάδα ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας, επειδή οι κλειδαριές ζωνών ασφαλείας των μπροστινών καθισμάτων ενδέχεται να μην έχουν κατασκευαστεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές.


Εξαιτίας αυτού, μια τοποθετημένη ζώνη ασφαλείας θα μπορούσε να αναγνωριστεί εσφαλμένα ως μη τοποθετημένη. Αυτό θα υποδεικνύονταν στον οδηγό κατά την έναρξη της διαδρομής μέσω μιας ένδειξης στο όργανο πολλαπλών ενδείξεων και ενός προειδοποιητικού ήχου. Εάν δεν λαμβάνονταν υπόψη αυτές οι προειδοποιήσεις, δεν θα ενεργοποιούνταν ούτε η ηλεκτρική (λειτουργία Pre-Safe) ούτε η πυροτεχνική προένταση των ζωνών ασφαλείας σε περίπτωση ατυχήματος με ενεργοποίηση των συστημάτων συγκράτησης και της προβλεπόμενης προέντασης ζωνών ασφαλείας.Επίσης δεν θα μπορούσε να διασφαλιστεί η πλήρης λειτουργία του συστήματος συγκράτησης, με συνέπεια να αυξηθεί ο κίνδυνος τραυματισμού για τους μπροστινούς επιβάτες.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα. Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να επισκεφθούν τον πλησιέστερο Εξουσιοδοτημένο Επισκευαστή Mercedes-Benz, προκειμένου να πραγματοποιηθεί έλεγχος και, ενδεχομένως, αντικατάσταση των μπροστινών κλειδαριών ζωνών ασφαλείας, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με τη Γραμμή Εξυπηρέτησης Mercedes-Benz στα τηλέφωνα 800 97777777 ή 2112111597.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube