node/37255

Ανάκληση 12.749 Ford Ranger για πρόβλημα στους αερόσακους της Takata

H Γενική Γραµµατεία Βιοµηχανίας ανακοίνωσε και την ανάκληση 180 Mercedes για πρόβλημα στο «κούμπωμα» των ζωνών ασφαλείας. 

H Γενική Γραµµατεία Βιοµηχανίας ανακοίνωσε ότι η εταιρεία Ford Motor Hellas, Γενικός Εισαγωγέας των αυτοκινήτων Ford στην Ελλάδα, ενηµερώνει για πρόγραµµα βελτίωσης προϊόντος στα οχήµατα Ford Ranger.
Η συγκεκριµένη ενέργεια αφορά σε 12.749 οχήµατα, που παρήχθησαν από 02/02/2004 µέχρι 17/10/2011. Σύµφωνα µε τον κατασκευαστή, το υλικό του πυροκροτητή για το αεριογόνο των αερόσακων Takata, που τοποθετούνται σε ορισµένα οχήµατα Ranger,
µπορεί µε την πάροδο του χρόνου να αλλοιωθεί. Αυτό το πιθανό σύµπτωµα θα µπορούσε να αυξήσει υπερβολικά την εσωτερική πίεση κατά την ενεργοποίηση του αερόσακου. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, θα µπορούσε να προκληθεί ρήξη του σώµατος του πυροκροτητή και εισχώρηση µεταλλικών θραυσµάτων στο χώρο των επιβατών, µε πιθανό σοβαρό τραυµατισµό ή θάνατο.
Μέχρι αυτή την στιγµή δεν έχει περιέλθει σε γνώση της εταιρείας κανένα ατύχηµα, το οποίο να σχετίζεται µε το συγκεκριµένο θέµα.

Θα ξεκινήσει η διαδικασία για την ενηµέρωση των ιδιοκτητών των ανωτέρω οχηµάτων, µέσω προσωπικής επιστολής, ώστε να προσέλθουν στους κατά τόπους Εξουσιοδοτηµένους Επισκευαστές Ford για να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες αναβάθµισης ενός ή περισσότερων πυροκροτητών αερόσακων, χωρίς καµία οικονοµική επιβάρυνση.
Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι κάτοχοι – ιδιοκτήτες παρακαλούνται όπως
επικοινωνήσουν µε το ∆ίκτυο Εξουσιοδοτηµένων Επισκευαστών Ford. 

Ανάκληση και από τη Mercedes

Την ανάκληση 180 Mercedes-Benz C-Class, GLC, E-Class, CLS, GT και G-Class στην Ελλάδα ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας, επειδή οι κλειδαριές ζωνών ασφαλείας των μπροστινών καθισμάτων ενδέχεται να μην έχουν κατασκευαστεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές.


Εξαιτίας αυτού, μια τοποθετημένη ζώνη ασφαλείας θα μπορούσε να αναγνωριστεί εσφαλμένα ως μη τοποθετημένη. Αυτό θα υποδεικνύονταν στον οδηγό κατά την έναρξη της διαδρομής μέσω μιας ένδειξης στο όργανο πολλαπλών ενδείξεων και ενός προειδοποιητικού ήχου. Εάν δεν λαμβάνονταν υπόψη αυτές οι προειδοποιήσεις, δεν θα ενεργοποιούνταν ούτε η ηλεκτρική (λειτουργία Pre-Safe) ούτε η πυροτεχνική προένταση των ζωνών ασφαλείας σε περίπτωση ατυχήματος με ενεργοποίηση των συστημάτων συγκράτησης και της προβλεπόμενης προέντασης ζωνών ασφαλείας.Επίσης δεν θα μπορούσε να διασφαλιστεί η πλήρης λειτουργία του συστήματος συγκράτησης, με συνέπεια να αυξηθεί ο κίνδυνος τραυματισμού για τους μπροστινούς επιβάτες.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα. Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να επισκεφθούν τον πλησιέστερο Εξουσιοδοτημένο Επισκευαστή Mercedes-Benz, προκειμένου να πραγματοποιηθεί έλεγχος και, ενδεχομένως, αντικατάσταση των μπροστινών κλειδαριών ζωνών ασφαλείας, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με τη Γραμμή Εξυπηρέτησης Mercedes-Benz στα τηλέφωνα 800 97777777 ή 2112111597.

node/40221

Ford Kuga: Πλούσια γκάμα κινητήρων για όλα τα γούστα [video]

Αποκτήστε σήμερα το νέο Ford Kuga, απολαμβάνοντας ειδικό επιτόκιο 1% με χρηματοδότηση Ford Finance και οκτώ χρόνια εγγύηση!

Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020 | Επικοινωνία

Ford Kuga: Πλούσια γκάμα κινητήρων για όλα τα γούστα [video]

Το νέο Ford Kuga αποτελεί αναμφίβολα μια από τις κορυφαίες προτάσεις της δημοφιλούς και ιδιαίτερα ανταγωνιστικής κατηγορίας των κόμπακτ SUV. Το C-SUV της Ford προσφέρει πληθώρα επιλογών όσον αφορά τους κινητήρες, συνδυάζoντας παράλληλα ελκυστική σχεδίαση με κορυφαίους χώρους και την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στους τομείς της συνδεσιμότητας και της ασφάλειας. Το πιο σημαντικό όμως είναι πως χάρη στο ειδικό επιτόκιο 1% με χρηματοδότηση Ford Finance, η απόκτηση του νέου Kuga είναι πιο εύκολη από ποτέ.

Το Kuga είναι το πιο εξηλεκτρισμένο μοντέλο στην ιστορία της Ford. Εκτός από τους αποδοτικούς κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, η πλούσια γκάμα του περιλαμβάνει ήπια υβριδική (mHEV), plug-in hybrid (PHEV) και αυτοφορτιζόμενη υβριδική (FHEV) τεχνολογία.

Στη βάση της γκάμας τοποθετείται ο υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας βενζίνης 1.5L EcoBoost με απόδοση 150 PS που έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία για την αποδοτικότητά του. Ακολουθούν οι κορυφαίοι σε οικονομία κινητήρες πετρελαίου 1.5L EcoBlue 120 PS και 2.0L EcoBlue 190 PS, οι οποίοι συνδυάζονται είτε με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων είτε με αυτόματο οκτώ σχέσεων για μεγαλύτερη ευκολία στην οδήγηση.

Και κάπου εδώ ξεκινά ο εξηλεκτρισμός, με την ήπια υβριδική έκδοση 2.0L EcoBlue Hybrid των 150 PS που εκπέμπει μειωμένους ρύπους και έχει ακόμα χαμηλότερη κατανάλωση. Αυτό γίνεται με τη βοήθεια του ηλεκτροκινητήρα που υποστηρίζει τη λειτουργία του ντίζελ, χρησιμοποιώντας την ενέργεια που ανακτάται κατά το φρενάρισμα και αποθηκεύεται στην 48βολτη μπαταρία.

Για εκείνους που θα ήθελαν ολοκληρωμένη εμπειρία ηλεκτρικής οδήγησης, συνδυάζοντας εξαιρετικές επιδόσεις με ιδιαίτερα χαμηλή κατανάλωση και εκπομπές ρύπων (μόλις 32 g/km), το νέο Kuga διατίθεται και σε επαναφορτιζόμενη υβριδική έκδοση (PHEV). Εδώ, ο βενζινοκινητήρας 2.5L Duratec μαζί με τον ηλεκτροκινητήρα αποδίδουν αθροιστικά 225 PS, τοποθετώντας το Kuga PHEV στην κορυφή της γκάμας από πλευράς ισχύος. Επιπλέον, η μεγάλη μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 14,4 kW προσφέρει τη δυνατότητα κίνησης αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια και με μηδενικούς ρύπους για έως και 56 km ανάμεσα σε κάθε φόρτιση, σύμφωνα με τον αυστηρότερο κύκλο μετρήσεων WLTP.

Η γκάμα του SUV της Ford Kuga εμπλουτίζεται ακόμη περισσότερο από το τέλος του 2020, με την προσθήκη της υβριδικής αυτοφορτιζόμενης έκδοσης, Kuga Hybrid (FHEV). Αυτή συνδυάζει τον 2.5L Duratec με ηλεκτροκινητήρα και με τη μπαταρία του να αποθηκεύει ενέργεια που ανακτάται κατά την επιβράδυνση. Έτσι, το Kuga Hybrid μπορεί να κινείται ηλεκτρικά για μικρές αποστάσεις, εξοικονομώντας καύσιμο.

Εκτός από την πληθώρα επιλογών όσον αφορά τα συστήματα κίνησης, ο υποψήφιος αγοραστής έχει να επιλέξει ανάμεσα σε πέντε επίπεδα εξοπλισμού Trend, Titanium, ST-Line, ST-LineX και Vignale. Γκάμα που επιτρέπει στον υποψήφιο αγοραστή να προσαρμόσει με τον καλύτερο τρόπο το Kuga σύμφωνα με τις ανάγκες του. Μπορείw και εσύ να διαμορφώσεις το δικό σου Kuga, χρησιμοποιώντας τον επίσημο configurator  αλλά και να ζητήσεις ένα test drive για να διαπιστώσεις και στην πράξη τις αρετές του νέου SUV της Ford.

Η απόκτηση του Ford Kuga με τιμή που ξεκινά από τις €25.387 είναι πιο εύκολη από ποτέ χάρη στη χρηματοδότηση Ford Finance: Σταθερό επιτόκιο από 1%, προκαταβολή από 0% και ευέλικτη περίοδο αποπληρωμής που κυμαίνεται από 12 έως 84 μήνες. Όπως όλα τα μοντέλα της Ford, έτσι και το νέο Kuga προσφέρεται με εγγύηση οκτώ ετών για μια ξέγνοιαστη εμπειρία ιδιοκτησίας.

Advertisement
node/40175

Πυροσβέστες έκοψαν μια Mustang Shelby GT500 για εξάσκηση!

Όπως αναφέρουν, η επιλογή του οχήματος τους ράγισε την καρδιά.

Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2020 | Θάνος Παππάς Επικοινωνία

Πυροσβέστες έκοψαν μια Mustang Shelby GT500 για εξάσκηση!

Το πυροσβεστικό τμήμα του Dearborn επέλεξε ένα πολύ ιδιαίτερο όχημα για να κάνουν εξάσκηση οι πυροσβέστες στην τέχνη της κοπής αμαξώματος. Ο λόγος για την Ford Mustang Shelby GT500, την κορυφαία έκδοση του pony car και το ισχυρότερο μοντέλο παραγωγής στην ιστορία της Ford, η οποία θυσιάστηκε για καλό σκοπό.

Ο λόγος που οι πυροσβέστες έκοψαν το αμάξωμα της Mustang, ήταν για να εξασκηθούν στις τεχνικές απεγκλωβισμού σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος. Η διαδικασία πρέπει να γίνεται πολύ προσεκτικά ώστε να μην τραυματιστούν περισσότερο οι εμπλεκόμενοι μετά από ένα σοβαρό τροχαίο, αλλά και πολύ γρήγορα καθώς κάθε λεπτό μετράει στη διάσωσή τους.

Όπως βλέπουμε από τις φωτογραφίες, οι πυροσβέστες έκοψαν το καπό και ολόκληρη την οροφή του αυτοκινήτου ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση στην καμπίνα, ενώ πριν ξεκινήσει η διαδικασία είχαν φουσκώσει τους αερόσακους για λόγους προσωμοίωσης. Κάπου εδώ να ξεκαθαρίσουμε πως η συγκεκριμένη Mustang ήταν ένα από τα οχήματα προπαραγωγής της Ford που χρησιμοποιήθηκαν για τα τελικά στάδια εξέλιξης, οπότε δεν είχε δικαίωμα να κυκλοφορήσει στο δρόμο και θα κατέληγε στην πρέσα.

Να θυμίσουμε πως η Mustang Shelby GT500 που κοστίζει $70.300 στις ΗΠΑ, φορά κινητήρα V8 5,2 λίτρων με supercharger που αποδίδει 770 PS και 850 Nm. Επιπλέον, ξεχωρίζει από όλες τις υπόλοιπες εκδόσεις χάρη στο επιθετικό bodykit που είναι σχεδιασμένο για βελτιστοποίηση της απόδοσης στην πίστα.

 

Your Dearborn Firefighters train daily. This week we trained on vehicle extrication. It almost broke our hearts to cut...

Posted by Dearborn Fire Department on Friday, 16 October 2020

[Πηγή: Dearborn Fire Department]