Αλλαγές σε μεγάλους δρόμους της Αθήνας για τη μείωση του κυκλοφοριακού προβλήματος

Αλλαγές σε μεγάλους δρόμους της Αθήνας για τη μείωση του κυκλοφοριακού προβλήματος

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την Περιφέρεια Αττικής για την καλύτερη διευκόλυνση στις μετακινήσεις των πολιτών σε κεντρικές οδικές αρτηρίες. Οι παρεμβάσεις ξεκίνησαν από τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης.

Σε προσαρμογές στην κυκλοφορία σε μεγάλους δρόμους της Αθήνας προχωρά η Περιφέρεια Αττικής και η επιστημονική ομάδα του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας ήδη από τα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας η επιστημονική ομάδα των συγκοινωνιολόγων της ολοκλήρωσε τις παρεμβάσεις της και τέθηκαν σε εφαρμογή νέες ρυθμίσεις στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης.

Στο πλαίσιο του σχετικού προγράμματος γίνεται ήδη χαρτογράφηση των προβλημάτων που υπάρχουν σε οδικούς άξονες, όπως η Λεωφόρος Αθηνών, η Λεωφόρος Βασιλέως Κωσταντίνου, η Αμαλίας και άλλες βασικές κεντρικές οδικές αρτηρίες αρμοδιότητας Περιφέρειας Αττικής.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης με αφορμή την εφαρμογή των σχετικών παρεμβάσεων υπογράμμισε: «Προτεραιότητά μας είναι η ασφαλής μετακίνηση των πολιτών και η μείωση του χρόνου διαδρομής σε κυκλοφοριακές συνθήκες κορεσμού. Προς την κατεύθυνση αυτή θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να μειώσουμε τους χρόνους διαδρομής. Δυστυχώς, όπως διαπιστώνεται και από τα στατιστικά δεδομένα που καταγράφονται από το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας, ο αριθμός των οχημάτων που κυκλοφορούν στο οδικό δίκτυο της Αττικής είναι πολύ μεγαλύτερος από την κυκλοφοριακή ικανότητα του δικτύου. Με βάση αυτό το δεδομένο η επιστημονική μας ομάδα μελετά τα στοιχεία και διαμορφώνει ένα βελτιωμένο σύστημα που συμβάλει στη μείωση της ταλαιπωρίας των πολιτών».

Σύμφωνα με τις σχετικές μελέτες των συγκοινωνιολόγων του Κέντρου Διαχείρισης έχει διαπιστωθεί, ότι μετά την άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας (lockdown), οι πολίτες φαίνεται να  προτιμούν περισσότερο τα ιδιωτικά μέσα μετακίνησης (Ι.Χ., ταξί, κ.α.) έναντι των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς (Λεωφορεία, Μετρό κλπ).

[Πηγή: newsit.gr]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube