Tokyo Motor Show 2015: Νέο Nissan Teatro for Dayz

Tokyo Motor Show 2015: Νέο Nissan Teatro for Dayz

Το ριζοσπαστικό πρωτότυπο έχει ένα εσωτερικό σχεδιασμένο έτσι ώστε να λειτουργεί ως «άδειος καμβάς» για διαμόρφωση κατά το δοκούν.

Το νέο πρωτότυπο που παρουσίασε η Nissan στο Τόκιο έχει το κουλτουριάρικο όνομα Teatro for Dayz και λέγεται ότι προσφέρει ασύγκριτη συνδεσιμότητα. 

Το εξωτερικό του πρωτοτύπου είναι παρόμοιο με αυτό του Nissan Cube και έχει σχεδιαστεί για να «θυμίζει τη μινιμαλιστική εμφάνιση της σύγχρονης τεχνολογίας». Η μάσκα όμως είναι η τυπική V motion” της εταιρείας.

Στο εσωτερικό, το ταμπλό, ο πίνακας οργάνων, τα καθίσματα και οι επενδύσεις στις πόρτες μπορούν να προβάλλουν φωτογραφίες και κινούμενες εικόνες. Η Nissan χαρακτηρίζει την καμπίνα ως «καμβά του μέλλοντος». Δεν υπάρχουν τα παραδοσιακά κουμπιά, αλλά οι περισσότερες εντολές δίνονται φωνητικά και με χειρονομίες.

Η Nissan λέει ότι, ανάλογα με το πώς χρησιμοποιείται το πρωτότυπο, μπορεί να αλλάζουν οι πληροφορίες που προβάλλονται. Κατά την οδήγηση, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων προβάλλει πληροφορίες πλοήγησης, ενώ όταν το αυτοκίνητο σταθμεύσει, οι πληροφορίες δίνουν τη θέση τους σε φωτογραφίες και καλλιτεχνικές εικόνες.

Δεν δόθηκαν λεπτομέρειες για το κινητήριο σύστημα, αλλά η Nissan λέει ότι το Teatro for Dayz θα μπορούσε να θεωρηθεί ως «μια ένδειξη του τι θα περιμένει το κοινό από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στο μέλλον».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube