SEMA Show 2015: Ραλιτζίδικο Ford Focus ST

SEMA Show 2015: Ραλιτζίδικο Ford Focus ST

H Ford και Rally Innovations ανακοίνωσαν τα σχέδιά τους για ένα βελτιωμένο νέο Focus ST στο SEMA Show 2015.

Με πρόθεση να σκιαγραφήσουν το μέλλον των ράλι, το μοναδικό Focus ST, προϊόν συνεργασίας των Ford και Rally Innovations, διαθέτει body kit με επιθετική όψη, αλουμινένιο εμπρός σπλίτερ αποτελούμενο από τρία κομμάτια, ανασχεδιασμένα πλευρικά μαρσπιέ και τεράστια φτερούγα πίσω.

Οι μετατροπές όμως δεν σταματούν εδώ, περιλαμβάνοντας ακόμη φουσκωμένους θόλους, καπό με διπλές εισαγωγές αερισμού, 19άρες ζάντες Rays 57 Xtreme με φινίρισμα σε γραφίτη και λάστιχα Nitto NT555. Κατά τα λοιπά, εξωτερικά υπάρχουν κόκκινες διακοσμήσεις, μπάρα φώτων LED, μάνταλα JDM στο καπό και κεραία Beat-Sonic Blaid.

Η Ford δεν έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από την καμπίνα του Focus SΤ, αρκούμενη στο να δηλώσει ότι τα μπάκετ είναι ρυθμιζόμενα Cusco/Bride Euroster II+C με ζώνες ασφαλείας τεσσάρων σημείων. Φυσικά, το αυτοκίνητο διαθέτει κλωβό ασφαλείας τεσσάρων σημείων, εσωτερικό φωτισμό LED και premium ηχοσύστημα της Sony. Το πίσω κάθισμα έχει αφαιρεθεί για μείωση του βάρους.

Στον τομέα των επιδόσεων, το Focus ST του SEMA Show εξοπλίστηκε με ένα σύστημα εισαγωγής Greddy Airinx, σπορ εξάτμιση και νέο αλουμινένιο ιντερκούλερ. Επίσης, φορά ένα πακέτο μηχανικής βελτίωσης COBB Tuning Accessport V3 που ανεβάζει την μέγιστη ισχύ πάνω από τους 250 PS και τα 34,7 kgm του στοκ δίλιτρου EcoBoost. Όσον αφορά την ανάρτηση, αυτή είναι coilover, οι δισκόπλακες είναι χαρακτές και τα τακάκια ειδικής σχεδίασης, ενώ υπάρχει και ρυθμιζόμενος δίσκος συμπλέκτη της COBB Tuning.  

Η Ford θα δείξει στο SEMA Show 2015 ακόμη τρία Focus ST, αλλά θα κατέχουν δευτερεύουσα θέση στο σταντ της πίσω από το εμπνευσμένο από τα ράλι κομμάτι.

[Πηγή Ford]

   

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube