SEMA Show 2015: Νέα Ford Cobra Jet Mustang 2016 [videos]

SEMA Show 2015: Νέα Ford Cobra Jet Mustang 2016 [videos]

H Ford αποκάλυψε την Cobra Jet Mustang 2016 στο φετινό SEMA Show και είναι έτοιμη να αναλάβει αγωνιστική δράση.

H νέα Ford Cobra Jet Mustang 2016 που βρίσκεται ήδη στο σταντ του Μπλε Οβάλ στο Las Vegas, είναι ένα καθαρόαιμο drag car, σχεδιασμένο για να αγωνιστεί στο NHRA Stock και στις κατηγορίες Super Stock.

Από τη στιγμή δε που είναι ένα αγωνιστικό με το κλειδί στο χέρι, το Cobra Jet εφοδιάζεται με φρένα της Strange Engineering, κλουβί με πιστοποίηση 8.50 και ειδικά σχεδιασμένα για drag race αμορτισέρ και ελατήρια coilover. Φοράει επίσης μπάκετ Corbeau FIA, αγωνιστικές ζώνες ασφαλείας πέντε σημείων και σύστημα τροφοδοσίας καυσίμου της Aeromotive με ρεζερβουάρ ασφαλείας στο πορτμπαγκάζ.

 

Η Ford δεν έδωσε αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τις τεχνικές προδιαγραφές του αυτοκινήτου, αλλά επιβεβαίωσε ότι το μοτέρ της Cobra Jet διαθέτει κομπρέσορα της Whipple και ότι βασίζεται κατά κύριο λόγο στον 5λιτρο V8 που χρησιμοποιεί η Mustang GT. Το μοτέρ συνδυάζεται με ένα αγωνιστικά προετοιμασμένο αυτόματο κιβώτιο, συνδυασμός που δίνει στην Cobra Jet τη δυνατότητα να καλύπτει το 400άρι ή καλύτερα τα 402,3 m, μιας και πρόκειται για ¼ του μιλίου περίπου σε 8”.

Η παραγωγή της νέας Ford Cobra Jet Mustang 2016 θα περιοριστεί σε μόλις 50 κομμάτια και η πρώτη παράδοση θα γίνει νωρίς μέσα στο 2016. Η τιμή της ξεκινά από τα $99.990, αλλά οι πελάτες μπορούν να παραγγείλουν έξτρα, όπως wheelie bar (το σύστημα αντί-σούζας) και σετ γραφικών.

[Πηγή Ford]


Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube