SEMA Show 2015: Η Chevrolet τουρμπίζει μια Nova ’67 [video]

SEMA Show 2015: Η Chevrolet τουρμπίζει μια Nova ’67 [video]

Η Chevrolet αποκάλυψε μια τουρμπάτη δίλιτρη Nova 1967 για να δείξει την εξέλιξη των επιδόσεων και την τεχνολογία των έτοιμων για τοποθέτηση μοτέρ.

Η τουρμπάτη Nova 2.0 σχεδιάστηκε για να παρουσιάσει την «εξέλιξη των υψηλών επιδόσεων και την τεχνολογία έτοιμων κινητήρων για τοποθέτηση».

Στο αυτοκίνητο τοποθέτησαν ένα δίλιτρο 4κύλινδρο κινητήρα τούρμπο που αποδίδει μέγιστη ισχύ 275 PS. Τα άλογα μπορεί να μην ακούγονται πολλά για φτιαγμένη Chevy και για το SEMA, αλλά η εταιρεία λέει ότι το μοτέρ είναι πιο ισχυρό από το 4,6λιτρο V8 με το οποίο διατίθετο το αυτοκίνητο στα νιάτα του. Και μάλιστα σχεδόν ισοφαρίζει τα 279 PS που έβγαζε το 5,3λιτρο V8 της Nova SS.

Κάτω από το καπό της Nova, το μοντέρνο μοτέρ συνδυάζεται με ένα 6άρι σασμάν στη θέση του στάνταρ 4τάχυτου του παλαιού αυτοκινήτου. Το νέο πακέτο κινητήρα/κιβωτίου δίνει επιτάχυνση 0-60 mph (0-96 km/h) σε 6,2”. Στις υπόλοιπες μηχανολογικές βελτιώσεις περιλαμβάνονται αερανάρτηση και τέσσερα δισκόφρενα.

Σε στιλιστικό επίπεδο, η νέα Nοva είναι βαμμένη σε Black Gold, διαθέτει «στενούς και κρυμμένους» προφυλακτήρες, φοράει αλουμινένια μάσκα, έχει «κρυμμένες» λαβές θυρών και custom 17άρες ζάντες στιλ Camaro Z/28 με σατινέ μπρονζέ φινίρισμα.

[Πηγή Chevrolet]

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube