SEMA Show 2015: Chevrolet Camaro RS ’70 με κομπρεσοράτο «ετοιματζίδικο» μοτέρ LT4 [videos]

SEMA Show 2015: Chevrolet Camaro RS ’70 με κομπρεσοράτο «ετοιματζίδικο» μοτέρ LT4 [videos]

H Chevrolet παρουσίασε στη SEMA μια κομπρεσαρισμένη Camaro RS του ’70 με νέο «ετοιματζίδικο» μοτέρ LT4.

Τα νέα, μοντέρνα «εντόσθια» της Chevy Camaro RS του ’70, που φυσικά γύρω γύρω τους έχουν το κλασικό αμάξωμα που έχει κάψει καρδιές και μπόλικα λάστιχα στα States, αντιπροσωπεύουν έναν παλαιό ευσεβή πόθο.

Τότε, 50 σχεδόν χρόνια πίσω που θα ήθελες κάτω από το καπό μιας τέτοιας Camaro να έχεις 660 PS, αλλά το μοτέρ σου να γυρίζει και στις 6.400 rpm και 650 λιμπρόποδα ή, αν θέλετε, 89,7 kgm στις 3.600 rpm. Διότι τόσα βγάζει ο κινητήρας LT4. Ένα ετοιματζίδικο, εργοστασιακό μοτέρ, ένας κινητήρας που είναι έτοιμος για τοποθέτηση (στο κιβώτιο) και που οι Αμερικανοί ονομάζουν crate engine. Πρόκειται λοιπόν για ένα τέτοιο που ταιριάζει στην Corvette Z06: Αλουμινένιο V8, 6,2λιτρο, κομπρεσοράτο. Συνδυάζεται δε με 6άρι χειροκίνητο σασμάν T-56 Super Magnum, με την ανάρτηση να είναι σε ανεξάρτητη αρχιτεκτονική εμπρός και πολλαπλών (τεσσάρων) συνδέσμων πίσω. Το τιμόνι έχει αλλάξει σε κρεμαγέρα, ενώ πίσω από τις γυαλιστερές 19άρες ζάντες κρύβονται τα φρένα της ’vette Z06.



Στο στιλιστικό τομέα, η Chevrolet έβαψε το αυτοκίνητο σε Hyper Blue Metallic, όπως μια από τις τελευταίες Camaro που για την περίπτωση διακόσμησε με άσπρες «αγωνιστικές» λωρίδες. Τα φώτα εμπρός πίσω άλλαξαν με άλλα LED, στην καμπίνα τοποθετήθηκε κλωβός ασφαλείας έξι σημείων, καντράν νέας σχεδίασης και custom καθίσματα, μετασκευασμένα από την τρίτη γενιά Camaro.

Ενδιαφέρεστε; Την πατήσατε! Η Camaro RS ’70 θα παραμείνει ένα και μοναδικό κομμάτι, ένα πρωτότυπο χωρίς συνέχεια που φτιάχτηκε μόνο και μόνο για να προωθήσει τον Chevrolet LT4 crate engine.

[Πηγή Chevrolet]


Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube