NAIAS, Detroit: Μεταφέρεται τον Ιούνιο το αμερικανικό Σαλόνι

NAIAS, Detroit: Μεταφέρεται τον Ιούνιο το αμερικανικό Σαλόνι

Είναι πλέον επίσημο. Το σημαντικότερο αμερικανικό Σαλόνι, το North American International Auto Show που διοργανώνεται στη Μέκκα του αυτοκινήτου, στο Detroit, αλλάζει ημερομηνίες.

Αντιμέτωποι με τις αλλαγές στα Σαλόνια και τις όλο και συχνότερες απουσίες των κατασκευαστών, οι διοργανωτές του NAIAS αποφάσισαν να το μετακινήσουν από τον Ιανουάριο. Έτσι το Auto Show του Detroit θα πραγματοποιείται από το 2020 στις αρχές Ιουνίου.

Η προηγούμενη διοργάνωση του Detroit δεν ήταν αποτυχημένη, καθώς το Σαλόνι επισκέφτηκαν περίπου 800.000 επισκέπτες, όμως οι διοργανωτές αποφάσισαν να μετακινήσουν χρονικά μία από τις πιο εμβληματικές εκθέσεις στην αμερικανική ήπειρο. Μάλιστα, ήδη γνωρίζουμε και την επίσημη ημερομηνία του 2020: Η έναρξή του είναι προγραμματισμένη για τις 8 Ιουνίου.

Oι διοργανωτές εξηγούν ότι αυτό θα επιτρέψει στους κατασκευαστές να μειώσουν το κόστος, δεδομένου ότι τον Ιανουάριο απαιτείται από τους συμμετέχοντες να κινητοποιήσουν ομάδες κατά τις αργίες του Δεκεμβρίου για να δημιουργήσουν τα περίπτερα και να σχεδιάσουν σκηνικά και animation. H διοργάνωση του Σαλονιού τον Ιούνιο θα εξοικονομήσει 30 έως 40% των συγκεκριμένων εξόδων γι’ αυτές τις εργασίες.

Ακριβώς όπως το παριζιάνικο Mondial de l’Automobile –που βρίσκεται δύο και κάτι μήνες μακριά, η ΙΑΑ στη Φρανκφούρτη και το Salon de l’Auto στη Γενεύη, το NAIAS θέλει να ανανεωθεί και να δελεάσει τους κατασκευαστές που απουσιάζουν όλο και συχνότερα από τα περισσότερα Σαλόνια. Η καλοκαιρινή περίοδος μάλιστα θα επιτρέψει τη δημιουργία test drive στο δρόμο και, για παράδειγμα, την οργάνωση δραστηριοτήτων όπως οι δοκιμές SUV.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube