node/31737

Mondial de l’Automobile 2018: Έκθεση «Μυθικοί Δρόμοι»

Το Σαλόνι του Παρισιού που θα διαρκέσει από τις 4 έως τις 14 Οκτωβρίου θα έχει ειδική θεματική ενότητα τους παντός είδους «Δρόμους» που σημάδεψαν και θα σημαδέψουν το Αυτοκίνητο και τη Μοτοσικλέτα.

Το Σαλόνι του Παρισιού θα αφιερώσει, καθ’ όλη τη διάρκεια του, έναν εκθεσιακό χώρο για την εκδήλωση «Μυθικοί Δρόμοι», ανατρέχοντας σε μέρος της ιστορίας των αυτοκινήτων και των μοτοσικλετών, μέσω 50 αυτοκινήτων και είκοσι μοτοσυκλετών από όλες τις εποχές.

Το Mondial του Παρισιού πρόκειται γίνει πιο ενδιαφέρον το 2018 και προσπαθεί να ανανεωθεί εμπρός στις νέες μεθόδους επικοινωνίας των κατασκευαστών. Τις αλλαγές θα τις δούμε από τον Οκτώβριο στην Porte de Versailles: Τα αυτοκίνητα θα συνδυάζονται με τις μοτοσυκλέτες σε ένα Σαλόνι αφιερωμένο στις νέες τεχνολογίες.

Αν και το Παρίσι έχει πάψει να είναι μια φιλική πόλη προς το αυτοκίνητο, όπως εξάλλου όλες οι μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις, παρόλα αυτά, αξίζει στην «παλιά μηχανολογία» να βρει στη γαλλική πρωτεύουσα τη γωνία της. Ένας χώρος λοιπόν γι’ αυτήν θα αφιερωθεί στο Mondial de l’automobile 2018 με την έκθεση «Μυθικοί Δρόμοι» που διοργανώνεται από κοινού με την FFVE (Γαλλική Ομοσπονδία Αυτοκινήτων Εποχής). Ένα πλήθος αυτοκινήτων από διαφορετικές εποχές θα παρουσιαστεί στο Περίπτερο 5.1,: Από το τέλος του 19ου αιώνα έως τα πιο πρόσφατα αυτοκίνητα, γύρω από το θέμα του δρόμου και του ταξιδιού.

Έτσι, πολλές θεματικές ενότητες θα περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα
- Η αναγέννηση του δρόμου
- Οι δρόμοι των «τρελών χρόνων»
- Οι δρόμοι της περιπέτειας
- Οι δρόμοι των διακοπών
- Οι δρόμοι του «δοξασμένου ’30»
- Οι δρόμοι των ετών 1970/80
- Οι δρόμοι του κόσμου 
- On The Road Again!
- Οι δρόμοι των αγώνων
- Οι δρόμοι του αύριο

Επιπλέον, μέσα στον εκθεσιακό χώρο, η εφαρμογή Mondial 2018 από το περιοδικό Auto Plus θα προσφέρει στους επισκέπτες περιεχόμενο επαυξημένης πραγματικότητας: Video (INA), φωτογραφίες, σχόλια. Οι επισκέπτες θα μπορούν να ξαναζήσουν το εκθετήριο της εικονικής πραγματικότητας στην ιστοσελίδα mondial-paris.com από τις 13 Οκτωβρίου.

node/39094

Κινδυνεύει με ματαίωση και για το 2021 το Σαλόνι της Γενεύης

Οι διοργανωτές απέρριψαν τους όρους οικονομικής ενίσχυσης από το Καντόνι της Γενεύης. 

Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020 | Θοδωρής Τσίκας Επικοινωνία

Κινδυνεύει με ματαίωση και για το 2021 το Σαλόνι της Γενεύης

Η πανδημία του κορονοϊού ματαίωσε το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης τον περασμένο Μάρτιο, αλλά και πολλές άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις. 
Σαν αποτέλεσμα οι διοργανωτές υπάστησαν μεγάλη οικονομική ζημιά και όπως οι ίδιοι δηλώνουν επισήμως, βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση, καθώς η ζημιά εκτιμάται στα $ 11,3 εκατ. 

Ο OICA (Organisation Internationale des Constructeurs d'Automobiles) πρότεινε να λάβουν οι διοργανωτές οικονομική στήριξη από το Καντόνι της Γενεύης, το οποίο έσπευσε να εγκρίνει ένα ποσό επιχορήγησης της τάξης των $17,3 εκατ. 
Όμως, οι διοργανωτές της Εκθεσης έσπευσαν να απορρίψουν την επιχορήγηση καθώς οι όροι που θέτει το Καντόνι είναι αντίθετοι με το κατασταστικό τους. Ο βασικότερος όρος της δανειακής αυτής σύμβασης είναι ότι το Σαλόνι της Γενεύης έπρεπε οπωσδήποτε να πραγματοποιηθεί το 2021, κάτι για το οποίο οι διοργανωτές δεν μπορούν να εγγυηθούν, καθώς το θέμα είναι αν θα υπάρχουν εκθέτες πρόθυμοι να συμματάσχουν. 
Οι τελευταίοι προσανατολίζονται σε μια Έκθεση που θα γίνει στη Γενεύη το 2022, καθώς ακυρώθηκε και το Σαλόνι της Νέας Υόρκης που αρχικά είχε μετατεθεί για τον Αύγουστο. 

Στο μεταξύ, φαίνεται ότη η πανδημία δημιούργησε κάποια νέα δεδομένα: Οι online παρουσιάσεις νέων μοντέλων φαίνεται να δουλεύουν πολύ καλά και κυρίως να εξοικονομούν μπόλικο χρήμα στα ταμεία των ήδη χειμαζόμενων από την πανδημία κατασκευαστών. Το ερώτημα είναι αν φτάσαμε στο τέλος των Εκθέσεων ή αν έχουμε να κάνουμε με μια προσωρινή κατάσταση. 

node/38594

Περιηγηθείτε ψηφιακά στο περίπτερο της Volkswagen από την έκθεση Γενεύης

Δείτε όλα τα μοντέλα που θα παρουσίαζε η Volkswagen στην έκθεση Γενεύης η οποία ματαιώθηκε λόγω κορονοιού.

Σάββατο, 04 Απριλίου 2020 | Επικοινωνία

Περιηγηθείτε ψηφιακά στο περίπτερο της Volkswagen από την έκθεση Γενεύης

Μπορεί η έκθεση Γενεύης που ήταν προγραμματισμένη για τις αρχές Μαρτίου να ματαιώθηκε λόγω κορονοιού, όμως η Volkswagen μας δίνει τη δυνατότητα να επισκεφθούμε το περίπτερό της - έστω και ψηφιακά - μέσω μιας διαδραστικής τρισδιάστατης ξενάγησης (μπορείτε να την δείτε και εσείς πατώντας εδώ)

Το ψηφιακό περίπτερο έχει σε περίοπτη θέση ολόκληρη την οικογένεια Golf VIII (GTI, GTD, GTE, R-Line) που θα έκανε πρεμιέρα στη Γενεύη. Στα αριστερά βλέπουμε το υβριδικό Touareg R μαζί με το T-Roc R, ενώ στα δεξιά τα ηλεκτρικά μοντέλα της γερμανικής φίρμας με το μικρομεσαίο ID.3 και το πρωτότυπο ID. Space Vizzion. Φυσικά δε λείπουν και τα επαγγελματικά οχήματα, ανάμεσα στα οποία και το ολοκαίνουριο Caddy.

Ο χρήστης μπορεί να περιηγηθεί στο περίπτερο χρησιμοποιώντας τα βελάκια, ή να πατήσει το play και να παρακολουθήσει μια αυτόματη ξενάγηση.

Geneva

Ο Jürgen Stackmann, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της VW και υπεύθυνος για πωλήσεις, marketing και after-sales δήλωσε: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος που η ομάδα marketing κατάφερε να κάνει το περίπτερο διαθέσιμο σε όλους τους επισκέπτες παρά την ματαίωσης της Έκθεσης Γενεύης...Για ακόμα μια φορά αποδεικνύεται πως ειδικές περιστάσεις ζητούν και ειδικές λύσεις. Είμαστε σίγουροι πωσ στο μέλλον θα μπορούμε να διευρύνουμε το κοινό μας μέσα από ψηφιακές ξεναγήσεις επιπρόσθετα της φυσικής παρουσίας των μοντέλων μας στις εκθέσεις.» 

Η σελίδα θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 17 Απριλίου 2020, ενώ είναι διαθέσιμη στα Αγγλικά και στα Γερμανικά.