ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις: To υγειονομικό πρωτόκολλο και που θα επιτρέπονται θεατές

ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις: To υγειονομικό πρωτόκολλο και που θα επιτρέπονται θεατές

Διαβάστε τι προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο για τους θεατές στο service park του ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις και δείτε σε ποια σημεία θα επιτρέπονται οι θεατές σε κάθε ειδική διαδρομή.

Το φετινό Ράλι Ακρόπολις δεν θα έχει τις «ελευθερίες» των προηγούμενων που έχουμε παρακολουθήσει, αλλά όπως φαίνεται από την τελευταία ανακοίνωση που εξέδωσε η Οργανωτική επιτροπή του αγώνα, θα γίνει παρουσία θεατών.

Τονίζοντας ότι «προέχει η ασφάλεια», η Οργανωτική επιτροπή του ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις ανακοίνωσε το υγειονομικό πρωτόκολλο που θα ισχύει για τον αγώνα καλώντας όλους τους θεατές να το σεβαστούν: 

«Η ασφάλεια κάθε εμπλεκόμενου στο ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις αποτελεί προτεραιότητα για την Οργάνωση, που ειδικότερα για τη φετινή χρονιά καλεί τους θεατές να σεβαστούν και το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Αξιολογώντας την επιδημιολογική κατάσταση όπως είναι αυτή την περίοδο στην Ελλάδα και σύμφωνα με οδηγίες-εισηγήσεις επιστημονικών συνεργατών του ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις, στο Service Park του αγώνα, που βρίσκεται στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, θα υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος θεατών.

Η είσοδος στον συγκεκριμένο χώρο θα επιτρέπεται μόνο στους πλήρως εμβολιασμένους ή στους έχοντες πιστοποιητικό νόσησης (που εκδίδεται 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και ισχύει για έως 180 ημέρες μετά τη νόσηση). Οι ανήλικοι άνω των 12 και έως 15 ετών θα κληθούν να προσκομίσουν PCR test 72 ωρών ή Rapid Ag test 48 ωρών. Στους ανηλίκους έως και 12 ετών θα επιτρέπεται η είσοδος και με αρνητικό self-test που θα έχει διενεργηθεί την ίδια μέρα.

Η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής στο Service Park, ενώ συστήνεται στους θεατές να διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας (1,5 μ.) και να μη συνωστίζονται εμπρός από τους χώρους των αγωνιστικών ομάδων.

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τους χώρους εστίασης, θα λειτουργούν με τήρηση των σχετικών υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Τα παραπάνω θα επικαιροποιούνται σύμφωνα με τις οδηγίες και τις εισηγήσεις των επιστημόνων, με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Για την παρακολούθηση του αγώνα στις ειδικές διαδρομές, συστήνεται θερμά η εφαρμογή όλων των υγειονομικών μέτρων, με χρήση μασκών και αντισηπτικών για τα χέρια, καθώς και με διατήρηση αποστάσεων.

Για τον καλύτερο και ασφαλέστερο προγραμματισμό, στο www.acropolisrally.gr, και συγκεκριμένα στον τομέα «Θεατές», έχουν αναρτηθεί οι χάρτες των ειδικών διαδρομών του ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις, όπως και οι προτεινόμενες προσβάσεις, σε αρχεία που υποστηρίζονται από την εφαρμογή Google Earth.»

Εδώ μπορείτε να «κατεβάσετε» τους χάρτες και τις προσβάσεις στις ΕΔ του ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube

Videos από το DRIVE