ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις: Ο Rovanpera ταχύτερος στο λασπωμένο shakedown

ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις: Ο Rovanpera ταχύτερος στο λασπωμένο shakedown

Δύσκολες οι συνθήκες λόγω βροχής σε πολλές από τις ειδικές του αγώνα - Προσοχή στις προσβάσεις. 

Δύσκολες οι συνθήκες στις ειδικές αφού η βροχή των προηγουμένων ημερών (σε κάποιες εξακολουθεί να βρέχει) έχουν δημιουργήσει έως και κατάσταση... RAC. 

Στο shakedown που έγινε σήμερα το πρωί, ο Rovanpera με το Toyota Yaris WRC σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στο πρώτο πέρασμα (3:14.3), εμπρός από τον Neuville με Hyundai i20 WRC (3:17.0), χρόνο που πέτυχε στο τρίτο πέρασμα. Πίσω από τον Βέλγο βρέθηκαν άλλα δύο Hyundai με τους Tanak και Sordo με χρόνους 3:17.5 και 3:18.3 αντίστοιχα.

results

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις: Ο απόλυτος οδηγός για τον θεατή με τα καλύτερα σημεία κάθε Eιδικής Διαδρομής

Η σημερινή ημέρα περιλαμβάνει την τελετή εκκίνησης κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και στη συνέχεια την υπερειδική στο Σύνταγμα. Να θυμίσουμε πως ήδη έχουν κλείσει οι δρόμοι στο κέντρο και σύμφωνα με ανακοίνωση της Τροχαίας θα παραμείνουν κλειστοί περίπου έως τις 9 το βράδυ. Επίσης λόγω των αυστηρών μέτρων για την πανδημία του κορονοϊού η πρόσβαση θεατών στην υπερειδική δεν θα είναι εφικτή, όμως αυτή θα μεταδοθεί απευθείας τόσο από την ΕΡΤ όσο και από την COSMOTE TV. 

sss

Λάσπη και προσβάσεις

shkae

Οι βροχές των τελευταίων ημερών έχουν δημιουργήσει ιδιαίτερες συνθήκες, ειδικά στην περιοχή πέριξ της Λαμίας και τις εκεί ειδικές διαδρομές. Σύμφωνα με την ΕΜΥ και σήμερα στην περιοχή της Λαμίας προβλέπονται βροχές με τον καιρό να βελτιώνεται σταδιακά από το βράδυ. 

Για το λόγο αυτό, πολλές από τις προσβάσεις στις ειδικές διαδρομές που είναι χωμάτινες μπορεί να μην είναι βατές, ειδικά για συμβατικά αυτοκίνητα (τα 4Χ4 ενδέχεται να μπορούν να περάσουν). Συστήνεται στους θεατές να ενημερωθούν πριν ξεκινήσουν για να αποφύγουν τυχόν ταλαιπωρία. Επίσης να θυμίσουμε ότι στις προσβάσεις δεν κλείνουμε το δρόμο αλλά αφήνουμε πάντα δίοδο διαφυγής για να χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. 

Οι δηλώσεις των οδηγών μετά το shakedown

SEBASTIEN OGIER/JULIEN INGRASSIA
«Θύμιζε περισσότερο ράλλυ RAC. Οι συνθήκες δεν είναι κάτι που περιμέναμε. Θα προσπαθήσουμε να κρίνουμε την πρόσφυση. Δεν έχουμε κάνει δοκιμές σε συνθήκες σαν αυτές».

ELFYN EVANS/SCOTT MARTIN
«Είναι πολύ διαφορετικά από ό,τι στην Ουαλία. Ελπίζω να έχουμε ένα καλό Σαββατοκύριακο, όμως θα είναι πολύ δύσκολα».

THIERRY NEUVILLE/MARTIJN WYDAEGHE
«Δεν περιμέναμε τέτοιες συνθήκες. Οι αναγνωρίσεις ήταν πολύ δύσκολες. Πρέπει να περιμένουμε και να δούμε τον καιρό τις επόμενες ημέρες. Ελπίζουμε να είναι καλύτερα».

KALLE ROVANPERÄ/JONNE HALTTUNEN
«Δεν περιμέναμε αυτές τις συνθήκες στην Ελλάδα. Είναι πολύ διαφορετικά. Οι συνθήκες είναι πολύ δύσκολες. Το βάθρο είναι πάντοτε ένας στόχος για εμάς. Θα δούμε τι θα συμβεί».

OTT TÄNAK/MARTIN JÄRVEOJA
«To shakedown ήταν αρκετά λασπωμένο. Ελπίζουμε πως θα είναι ένα στεγνό και κανονικό Ράλλυ Ακρόπολις».

GUS GREENSMITH/CHRIS PATTERSON
«Δεν έβλεπα πολλά στις αναγνωρίσεις, λόγω της ομίχλης. Το shakedown ήταν λασπωμένο, όμως δεν ήταν τόσο κακό. Υπήρχε περισσότερη πρόσφυση από ό,τι περιμέναμε, ακόμη και με τα σκληρά ελαστικά».

DANI SORDO/CANDIDO CARRERA
«Ορισμένες ειδικές διαδρομές είναι πολύ κακές. Είχαμε ένα μικρό θέμα με το αυτοκίνητο, θα το δούμε στο σέρβις. Οι συνθήκες δεν είναι φυσιολογικές για Ελλάδα».

ADRIEN FOURMAUX/RENAUD JAMOUL
«Δεν περιμέναμε αυτές τις συνθήκες όταν ήρθαμε στην Ελλάδα. Η διαδρομή ήταν πολύ γλιστερή. Θα είναι μια πρόκληση, επειδή οι συνθήκες θα είναι διαφορετικές από ειδική σε ειδική».

PIERRE-LOUIS LOUBET/FLORIAN HAUT-LABOURDETTE
«Δεν είναι αυτό που περιμέναμε. Αν παραμείνει έτσι, θα είναι δύσκολα. Δεν περιμένω η κατάσταση να βελτιωθεί».

ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΣΕΡΔΕΡΙΔΗΣ/FRED MICLOTTE
«Πολύ δύσκολο και γλιστερό shakedown. Ήδη είχαμε μια μικρή έξοδο σε αριστερή στροφή».

ANDREAS MIKKELSEN/ELLIOTT EDMONDSON
«Οι συνθήκες στις αναγνωρίσεις ήταν πολύ δύσκολες. Ο αγώνας δεν έχει να κάνει με την ταχύτητα, πρέπει να είσαι έξυπνος. Ελπίζω πως ο καιρός θα βελτιωθεί. Έχουμε ένα πρωτάθλημα να κυνηγήσουμε».

MADS OSTBERG/TORSTEIN ERIKSEN
«Αυτές είναι διασκεδαστικές συνθήκες. Μου άρεσε αυτή η διαδρομή. Πρέπει να προστατεύσουμε τα μαλακά ελαστικά, εδώ απλά ελέγχουμε τα πάντα».

MARCO BULACIA/MARCELO OHANNESIAN
«Σίγουρα δεν περιμέναμε αυτές τις συνθήκες. Είδαμε στο shakedown πως θα είναι οι ειδικές διαδρομές. Θα είναι πρόκληση».

NIKOLAY GRYAZIN/KONSTANTIN ALEKSANDROV
«Ήταν καλά, πέραν του γεγονότος ότι είχαμε ένα σβήσιμο και χάσαμε περίπου 7 δευτερόλεπτα. Πρέπει να οδηγήσουμε περισσότερο αυτό το αυτοκίνητο. Ήταν δύσκολο με την σκληρή γόμα. Θα προσπαθήσουμε να ανεβάσουμε το ρυθμό μας κατά τη διάρκεια του αγώνα».

OLIVER SOLBERG/AARON JOHNSTON
«Ήταν απαιτητικό. Υπήρχε περισσότερη πρόσφυση στην αρχή, όμως στην άσφαλτο είχαμε μισό τετ-α-κε. Έχουμε τα σκληρά ελαστικά, οπότε είμαστε εντάξει. Θα κάνουμε ορισμένες αλλαγές στο στήσιμο του αυτοκινήτου».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube