EKO Ράλι Ακρόπολις: O Kalle Rovanpera στο ψηλότερο σκαλί

EKO Ράλι Ακρόπολις: O Kalle Rovanpera στο ψηλότερο σκαλί

O Kalle Rovanpera επικράτησε και στην Power Stage και έγινε νεότερος νικητής του Ράλι Ακρόπολις.

Οι Kalle Rovanpera-Jonne Halttunen (Toyota Yaris WRC), πέτυχαν τη δεύτερη νίκη τους στο WRC και την πρώτη στο ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις με τον Φινλανδό να γίνεται ο νεότερος σε ηλικία οδηγός που κερδίζει τον εθνικό μας αγώνα. Η νίκη τους ήταν πεντακάθαρη καθώς και στις τρεις μέρες του αγώνα ήταν οι ταχύτεροι και οι πιο σταθεροί και δίκαια επικράτησαν του ανταγωνισμού. Μάλιστα πήραν και τους βαθμούς της Power Stage. 

Στη δεύτερη θέση τερμάτισαν οι Ott Tanak-Martin Jarveoja (Hyundai i20 Coupe WRC) που κέρδισαν μια ειδική από τις τρεις σημερινές και στην τρίτη οι παγκόσμιοι πρωταθλητές Sebastien Ogier-Julien Ingrassia (Toyota Yaris WRC). 

Ένα ακόμη Hyundai βρέθηκε στην 4η θέση με τους Dani Sordo-Candido Carrera εμπρός από τους Gus Greensmith-Chris Patterson (Ford FIesta WRC).

Ακολούθησαν οι Elfyn Evans-Scott Martin (Toyota Yaris WRC) που κατάφεραν μόλις στην τελευταία ειδική του αγώνα με περάσουν εμπρός από τους Adrien Fourmaux-Renaud Jamoul (Ford Fiesta WRC), ενώ στην 8η θέση βρέθηκαν οι Thierry Neuville-Martijn Wydaeghe (Hyundai i20 Coupe WRC).

Πίσω τους τερμάτισαν οι νικητές της κατηγορίας WRC2 οι Andreas Mikkelsen-Elliott Edmondson (Toksport, Skoda Fabia Rally2 evo), που κέρδισαν τελικά την “εσωτερική” μάχη της κατηγορίας από τους ομόσταυλούς τους Marco Bulacia-Marcelo Der Ohannessian (Toksport, Skoda Fabia Rally2 evo).

Στο WRC 3, νικητές αναδείχθηκαν οι Γάλλοι Yohan Rossel-Alexandre Coria (Citroen C3 Rally2) που ολοκλήρωσαν στην 11η θέση γενικής.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube