Είναι εφικτή η φόρτιση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου σε 10’;

Είναι εφικτή η φόρτιση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου σε 10’;

Έως το 2027, ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο θα μπορεί να φορτίσει το 90% των μπαταριών του σε μόλις 10’! Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει σε δημοσίευμα της η Washington Post…

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν στην παρούσα φάση οι κατασκευαστές και κατ’επέκταση και οι οδηγοί ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου, είναι οι χρόνοι φόρτισης του.

Κάθε άλλο παρά ευχάριστο είναι να πρέπει να περιμένεις μίνιμουμ 30 έως 45’ για φορτίσεις σε κάποιο ταχυφορτιστή το ηλεκτρικό σου αυτοκίνητο ώστε να διανύσεις ακόμα 300 με 400 km. Στην περίπτωση που βρεις βέβαια ένα τέτοιου είδους φορτιστή γιατί ακόμα το δίκτυο είναι στα σπάργανα όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. 

Ωστόσο, οι «ειδικοί» υποστηρίζουν ότι βρίσκονται πολύ κοντά στο να επιλύσουν και αυτό το πρόβλημα. Της φόρτισης και της αυτονομίας δηλαδή. Μάλιστα, υπόσχονται φόρτιση εντός 10λέπτου για το 90% της χωρητικότητας της μπαταρίας ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου έως το 2027.

ev

Σε δημοσίευμά της, η Washington Post κάνει λόγο ότι η ένωση χημικών στις ΗΠΑ στο πρόσφατο συνέδριο της ανακοίνωσε ότι βρίσκεται ένα βήμα πριν την επίτευξη αυτού του στόχου. Είναι δε χαρακτηριστική η δήλωση ενός μέλους της ένωσης, του Eric Dufek, που ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η φόρτιση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων την επόμενη 5ετία θα είναι σχεδόν αντίστοιχη χρονικά, με το γέμισμα ενός ρεζερβουάρ καυσίμου».

Η νέα γενιά μπαταριών που βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο εξέλιξης της, δε θα επιτρέψει μόνο την τάχιστη φόρτιση του οχήματος αλλά θα συνδράμει τόσο στη μείωση των τιμών των ηλεκτρικών μοντέλων όσο και στη βελτίωση του περιβαλλοντικού τους αποτυπώματος από τη στιγμή που οι εν λόγω μπαταρίες θα έχουν μικρότερο μέγεθος και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube