Έγκλημα και τιμωρία για τον ανεκδιήγητο Fenati στη Moto2 [video]

Έγκλημα και τιμωρία για τον ανεκδιήγητο Fenati στη Moto2 [video]

Άδραξε τη μανέτα του φρένου άλλου αγωνιζόμενου καθώς έτρεχαν με 200! Εγκληματικό – και οι τιμωρίες έπεσαν βροχή…

Υπάρχουν άνθρωποι ευέξαπτοι, που «βλέπουν κόκκινο» αν τους πειράξεις και μπορεί να αντιδράσουν με τρόπο απρόβλεπτο έως επικίνδυνο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Ιταλός Romano Fenati, που έχασε την αυτοκυριαρχία και τα λογικά του όταν ο ανταγωνιστής του στο πρωτάθλημα Moto2, Stefano Manzi, επιχείρησε να τον περάσει άτσαλα στον αγώνα της Κυριακής στο Misano, με αποτέλεσμα να τον σπρώξει εκτός πίστας.

Έξαλλος ο Fenati, έφτασε τον Manzi στην πίσω ευθεία της πίστας, τον πλεύρισε κι άπλωσε το χέρι για να αδράξει τη μανέτα του φρένου του αντιπάλου του. Την κίνηση την έπιασαν οι κάμερες της Dorna και φάνηκε ξεκάθαρα η πρόθεση του Fenati. Ευτυχώς η μοτοσικλέτα του Manzi δεν αποσταθεροποιήθηκε τελείως, διότι αλλιώς οι επιπτώσεις θα ήταν πιθανώς τραγικές.

Οι αγωνοδίκες ακύρωσαν αμέσως τον Fenati, βγάζοντάς του μαύρη σημαία. Και στη συνέχεια τον απέκλεισαν από τους δύο επόμενους αγώνες. Όμως υπήρξε και συνέχεια. Παρά τη δημόσια συγνώμη που ζήτησε ο Fenati, η ομάδα του, Μarinelli Snipers, τον απέλυσε. Και η MV Agusta ακύρωσε το συμβόλαιο που είχε υπογράψει με τον 22χρονο Ιταλό για το 2019.

«Όλα τα χρόνια που παρακολουθώ αγώνες, δεν είχα δει συμπεριφορά τόσο επικίνδυνη όσο αυτή», είπε ο πρόεδρος της MV Agusta, Giovanni Castiglioni. «Ένας αναβάτης που μπορεί να αντιδράσει με αυτόν τον τρόπο δεν θα μπορούσε ποτέ να εκπροσωπεί τις αξίες τις εταιρείας μας. Γι’ αυτό το λόγο δεν θέλουμε να είναι ο αναβάτης με τον οποίο η MV Agusta θα επιστρέψει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα». Game over…

Romano Fenati

Ο Fenati κάποτε θεωρείτο ένα από τα ανερχόμενα αστέρια των GP μοτοσικλέτας. Ήταν μέλος της ομάδας VR46 του Valentino Rossi, αλλά εκδιώχθηκε για ανάρμοστη συμπεριφορά. Όσοι παρακολουθούν το παγκόσμιο πρωτάθλημα θα θυμούνται ότι είχε κλοτσήσει τον αντίπαλό του στη Moto3, Niklas Ajo, και του είχε σβήσει τον κινητήρα του την ώρα που έκαναν δοκιμές εκκίνησης στην προθέρμανση για το GP Αργεντινής του 2015.

Πολλοί πίστευαν ότι ο Fenati είχε ωριμάσει όταν ήρθε 2ος στο περσινό πρωτάθλημα Moto3, χωρίς να δημιουργήσει κανένα επεισόδιο, και είχε προαχθεί για φέτος στη Moto2. Όμως, φευ!...
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube