Έχει περάσει τα 90 κι ακόμα τρέχει σε αγώνες!

Έχει περάσει τα 90 κι ακόμα τρέχει σε αγώνες!

Αγωνίζεται στο αμερικανικό πρωτάθλημα NASCAR από το 1954!

Ο Hershel McGriff γεννήθηκε το 1927 και αγωνίζεται επαγγελματικά για πάνω από 70 χρόνια.

Τώρα, στα 90+ χρόνια του, θα οδηγήσει την No.4 Toyota της McAnally Racing στον φετινό αγώνα NASCAR K&N Pro Series West, που θα γίνει στην πίστα Tucson Speedway της Arizona.

Το αστείο είναι ότι στον ίδιο αγώνα θα πάρει μέρος και ο γιος του, ο Hershel McGriff Jr.(κάτω, με τον πατέρα του), που είναι 61 ετών και πολλοί απορούν πώς αγωνίζεται ακόμα σ’ αυτή την ηλικία!

McGriff πατέρας και γιος 

Ο πατέρας McGriff πάντως ξεκίνησε στους αγώνες του NASCAR Pro Series West από τότε που θεσμοθετήθηκε το πρωτάθλημα, το 1954. Ήδη όμως έτρεχε από τα 17 του, και ο πατέρας του, πάστορας, προσευχόταν γι’ αυτόν καθ’ όλη τη διάρκεια των αγώνων. Όπως βλέπουμε, οι προσευχές έπιασαν τόπο και με το παραπάνω!...

Στους 266 αγώνες NASCAR που έχει συμμετάσχει στην καριέρα του, ο McGriff έχει πάρει 35 νίκες, 37 pole positions, 98 τερματισμούς στην πρώτη πεντάδα και 144 στη δεκάδα. Έχει ανακηρυχθεί Δημοφιλέστερος Οδηγός 12 χρόνια στη σειρά (1981-1992) κι έχει μπει σε τέσσερα Halls of Fame. Την τελευταία νίκη του την πήρε σε ηλικία 61 ετών, πράγμα που επίσης αποτελεί ρεκόρ.

Στην αρχή της καριέρας του, το 1950, ήταν ο πρώτος νικητής του θρυλικού αγώνα 3.500 χιλιομέτρων Carrera Panamericana, στο Μεξικό (φωτ. κάτω). Έχει συμμετάσχει επίσης στις 24 Ώρες του Le Mans δύο φορές, το 1976 και το 1982.

Νικητής Carrera Panamericana 1950

Για τον φετινό αγώνα NAPA Wildcat 150 στην Tucson, δήλωσε: «Ποιος θα αρνιόταν έναν δωρεάν αγώνα με ένα αυτοκίνητο του πρωταθλήματος K&N φτιαγμένο από την Bill McAnally Racing; Όταν θα φορέσω το κράνος μου, κανείς δεν θα ξέρει ποιος είναι στο αυτοκίνητο. Δεν θα ξέρουν αν είμαι 90 ή 22. Θα αναρωτιούνται ποιος οδηγεί μέχρι το τέλος του αγώνα».

[Πηγή: USA Today]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube