Ecclestone: Ο Binotto είναι καλό παιδί, αλλά η Ferrari χρειάζεται έναν Briatore

Ecclestone: Ο Binotto είναι καλό παιδί, αλλά η Ferrari χρειάζεται έναν Briatore

«Δεν μπορεί να υπάρξει Formula 1 χωρίς τη Ferrari», λέει ο Ecclestone. 

Ο Bernie Ecclestone λέει ότι «δεν μπορεί να φανταστεί» τη Formula 1 χωρίς τη Ferrari. Πρόσφατα, εν μέσω προτάσεων περί περιορισμένου ορίου προϋπολογισμού για το 2021, ο επικεφαλής της Scuderia Mattia Binotto υπαινίχθηκε ότι η ομάδα του Maranello θα μπορούσε να κοιτάξει αλλού στον κόσμο των αγώνων.

«Δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ την F1 χωρίς τη Ferrari»,λέει ο Ecclestone. «Η Formula 1 είναι η Ferrari και η Ferrari είναι η Formula 1. Θα μπορούσε να συμβεί, αλλά πραγματικά δεν μπορώ να το φανταστώ», πρόσθεσε ο 89χρονος.

Ο Ecclestone διευκρίνισε μάλιστα και πρόσφατα σχόλιά του σχετικά με τον Binotto, για τον οποίο είχε πει ότι δεν μπορεί να είναι επικεφαλής της ομάδας της Ferrari

«Δεν μίλησα άσχημα γι' αυτόν», επιμένει ο Βρετανός. «Είπα ότι είναι σούπερ, σούπερ μηχανικός και ότι ξέρει τα πάντα για τη Ferrari. Αλλά είναι διαφορετικό να είσαι μηχανικός από το να είσαι διευθυντής της ομάδας. Ένας διευθυντής πρέπει να είναι αδίστακτος για να επιτύχει τους στόχους του, και αντ΄αυτού νομίζω ότι είναι ένα πολύ ευαίσθητο, πολύ καλό άτομο».

Ο Ecclestone πιστεύει ότι ο Flavio Briatore  θα ήταν καλύτερος στο τιμόνι της Ferrari: «Πάντα πίστευα ότι θα ήταν το σωστό άτομο», είπε. «Αν ο Flavio δει κάποιον καλό σε άλλη ομάδα, τον παίρνει. Δεν ξέρω αν ο Binotto θα έκανε το ίδιο και θα άφησε έναν από τους ανθρώπους του στο σπίτι», είπε με νόημα.

Τέλος, αναφερόμενος ο Ecclestone στο ανώτατο όριο προϋπολογισμού για το 2021 και μετά τόνισε: «Τα χρήματα που ξοδεύει μια μέση ομάδα είναι εντελώς τρελά, αλλά πάντα θα υπάρχουν πλούσιες και φτωχές ομάδες. Θυμάμαι όταν ήμουν διευθυντής στη Brabham, σίγουρα δεν ήμασταν μια πλούσια ομάδα, ενώ η Ferrari είχε πάντα τρεις, τέσσερις φορές περισσότερα χρήματα από εμάς ή τη Lotus. Παρόλα αυτά, εμείς και η Lotus κερδίσαμε μερικά παγκόσμια πρωταθλήματα. Όλοι θα μπορούσαμε να κερδίσουμε τότε, αλλά σήμερα είναι διαφορετικά», είπε. 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube