Η Sabine Schmitz, η διάσημη Βασίλισσα του Nürburgring, νίκησε τον καρκίνο και επιστρέφει στο μπάκετ

Η Sabine Schmitz, η διάσημη Βασίλισσα του Nürburgring, νίκησε τον καρκίνο και επιστρέφει στο μπάκετ

Η Sabine αντιμετώπισε πρόβλημα υγείας με σοβαρή μορφή καρκίνου. Αλλά φαίνεται ότι τον… προσπέρασε κι αυτόν.

Το site της Frikadelli Racing, της αγωνιστικής ομάδας που η ίδια η Sabine Schmitz έχει συστήσει με το σύντροφό της Klaus Abbelen, μας ενημερώνει ότι η Βασίλισσα του Ring η οποία αντιμετώπισε σοβαρότατο πρόβλημα με καρκίνο ολοκλήρωσε τον κύκλο των χημειοθεραπειών και θα επιστρέψει στο μπάκετ.

Η 49χρονη Sabine διεγνώσθη με καρκίνο πέρσι το φθινόπωρο και οι γιατροί της έδωσαν λίγες ελπίδες. «Όταν πήγα στους γιατρούς, τους είπα να είναι ειλικρινείς μαζί μου. Μου είπαν ότι έχω καρκίνο. Δεν ήταν αισιόδοξοι. Εγώ τους ενθάρρυνα. Έχω κερδίσει πολλούς αγώνες, τους είπα». Στο διάστημα της θεραπείας της η Sabine κάθε άλλο παρά έμεινε αδρανής: Πήρε άδεια πιλότου για δικινητήριο ελικόπτερο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Sabine προσπερνά τους πάντες «αεροπορία» στο Nürburgring [video]

Οι γιατροί της είχαν απαγορεύσει να οδηγεί όλο αυτό το διάστημα. Πρόσφατα ωστόσο της επετράπη να επιστρέψει σε αυτό που αγαπά. Και έκανε για λογαριασμό της Škoda το ρεκόρ των 7θέσιων SUV στο τιμόνι του Kodiaq RS, το οποίο θα λανσαριστεί επίσημα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού τον Οκτώβριο. Τώρα έχει το πράσινο φως να τρέξει σε αγώνα. «Δεν ξέρω πως θα πάει. Θα το δοκιμάσω. Δεν ξέρω αν αντέχω να κάνω κανονικά τον αγώνα. Αλλά σίγουρα θα κάνω έναν δύο γύρους. Μου έχει λείψει το αυτοκίνητο, η ομάδα, το Nürburgring, η ατμόσφαιρα», δήλωσε η Sabine. Ο αγώνας για τον οποίο μιλάμε είναι ο 3ος γύρος του VLN, του πρωταθλήματος αντοχής που διεξάγεται στην πίστα του Nürburgring χρησιμοποιώντας τη μεγάλη χάραξη που περιλαμβάνει το Nordschleife αλλά και την πίστα GP. Και διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο.  

Η Sabine έχει γράψει πάνω από 30.000 γύρους στο Ring και είναι η μόνη γυναίκα που έχει κερδίσει τον αγώνα των 24 Ωρών του Nürburgring, το ’96 και το ’97 με BMW M3. Έχει οδηγήσει επαγγελματικά σε αγώνες Τουρισμού για την Ford και την BMW, στην Ευρώπη και στην Αφρική, πριν συστήσει τη δική της ομάδα. Έχει μεγαλώσει στο Nurburg, και έμαθε να οδηγεί αγωνιστικά όταν με το Fiesta της οικογένειάς της περνούσε μέσα από τη φημισμένη διαδρομή όταν ακόμη ήταν ανοιχτός στην κυκλοφορία δρόμος και κατέβαινε στο κοντινό Adenau για ψώνια. Εκτός της ιδιότητας της οδηγού αγώνων και την δική της αγωνιστική ομάδα, είναι επίσης επιτυχημένη επιχειρηματίας με  δύο εστιατόρια στην περιοχή και ξενοδοχεία, κτηνοτροφική μονάδα και άλλες δραστηριότητες.

Έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό μέσα από το Top Gear το 2004, όταν ο Clarkson την είχε καλέσει να οδηγήσει για τις ανάγκες της εκπομπής το Ford Transit στο Ring, σε ένα video και έναν γύρο που έμελλε να μείνει στην Ιστορία. Το κόνσεπτ είχε ως εξής: Ο Clarkson είχε κάνει έναν γύρο με Jaguar S-type ντίζελ και χρόνο 9’ 59”. H Sabine του απάντησε «αυτό το χρόνο τον κάνω με ένα van…». Όταν πήρε τον τιμόνι της S-type διέλυσε όπως ήταν φυσικό το χρόνο του Clarkson, ολοκληρώνοντας το γύρο σε 9’ 12”, 47 ολόκληρα δευτερόλεπτα πιο γρήγορα. Το συνεργείο κινηματογράφησης ήταν αδύνατο να την προλάβει για το γύρισμα. Και έτσι το BBC αναγκάστηκε να επιστρατεύσει τον Wolfgang Schubauer, επίσημο δοκιμαστή-εξελικτή της Jaguar για να οδηγήσει το camera car το οποίο ήταν μια πολύ ισχυρότερη S-type R. H Sabine ήταν επίσης στην ομάδα που ανέλαβε την παρουσίαση του τηλεοπτικού σόου του BBC στην πρώτη περίοδο της μετά Clarkson εποχής.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube