Η Mercedes-Benz μαθαίνει κι αυτή… ποδήλατο

Η Mercedes-Benz μαθαίνει κι αυτή… ποδήλατο

Λίγα μέρες πριν ξεκινήσει ο Tour de France 2018, η Mercedes-Benz παρουσιάζει μια ειδική έκδοση ενός ποδηλάτου που σχεδιάστηκε σε συνεργασία με τον Καναδό κατασκευαστή Argon 18.

Στις 7 Ιουλίου δίνεται η εκκίνηση του Γύρου της Γαλλίας, οι επαγγελματικές ομάδες έχουν ολοκληρώσει την προετοιμασία τους και η Mercedes-Benz λανσάρει το ποδήλατο της! 

Ο Γερμανός κατασκευαστής δεν είναι αυτό που θα λέγαμε «ο πιο εμπλεκόμενος» στον κόσμο του ποδηλάτου. Σε αντίθεση ας πούμε με την Peugeot, η οποία εξελίσσει τα δικά της ποδήλατα, η Mercedes-Benz –όπως και πολλοί άλλοι αυτοκινητάδες- κατέφυγε στη λύση μιας νέας συνεργασίας με τον Καναδό κατασκευαστή Argon 18, ο οποίος είναι ο επίσημος προμηθευτής ποδηλάτων για την ομάδα της Astana. 

Εδώ να πούμε ότι η συνεργασία των κατασκευαστών αυτοκινήτου με τους αντίστοιχους του ποδηλάτου περιορίζεται -τις περισσότερες φορές- στη λύση του φασόν. Δηλαδή ο «ποδηλατάς» δίνει το ποδήλατο και ο «αυτοκινητάς» βάζει τα σήματα –άντε και καμιά έξτρα σχεδίαση, κανένα εξωτικό περιφερειακό για να παραφουσκώσει την τιμή. Οι περιπτώσεις εξέλιξης ενός ποδηλάτου από κοινού είναι ελάχιστες κι εδώ που τα λέμε ένας κατασκευαστής αυτοκινήτου ελάχιστα θα είχε να προσφέρει σε τεχνογνωσία σε ένα κατασκευαστή ποδηλάτου, όσον αφορά το ποδήλατο.

Επιστρέφοντας λοιπόν στο θέμα μας, ορίστε το «Mercedes-Benz Style Endurance Bike», ένα μακροσκελές όνομα για ένα ποδήλατο της σειράς «Endurance» της Argon 18 με συγκεκριμένη εμφάνιση Mercedes-Benz. 

Mercedes-Benz Style Endurance Bike

Προς το παρόν, ο κατασκευαστής δεν έχει δώσει πληροφορίες για την τιμή, αλλά δεδομένου του επιπέδου εξοπλισμού (high-end ντεραγιέ, ανάλογοι τροχοί), θα πρέπει να είναι σχετικά αλμυρό. 

Mercedes-Benz Style Endurance Bike

Αναλυτικότερα να πούμε ότι το νέο Mercedes-Benz Style Endurance Bike διατίθεται σε επιλογές δύο περιφερειακών: Την Ultegra Di2 με ηλεκτρονικές αλλαγές ταχυτήτων και τροχούς FSA Trimax 40 Carbon και την Ultegra με τροχούς Trimax 30.

Και για όποιον ενδιαφέρεται, τα αναλυτικά τεχνικά χαρακτηριστικά...

Στοιχεία

Ultegra Di2

Ultegra

Πλαίσιο

Argon 18

Argon 18

Ντίζα σέλας

Argon 18 TDS Race C

Μεγέθη

XXS, XS, S, M, L, XL

Εμπρός/πίσω κιτ

Shimano Ultegra Di2

Shimano Ultegra

Φρένα

Υδραυλικά

Δισκοβραχίονες

FSA Special Edition SL-K Light

Κασέτα

Ultegra 11/28

Ultegra 11/32

Τιμόνι

Compact FSA Special Edition Compact

Σέλα

Fabrics Special Edition (υποστηρίγματα κάρμπον)

Λάστιχα

Challenge Paris-Roubaix Race

Τροχοί

FSA Vision Special Edition Trimax Carbon 40 CSI Clincher TL-Centerlock

FSA Vision Special Edition Trimax 30 Clincher Disc

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube