Η μαγεία της οδήγησης στα ’60s [video]

Η μαγεία της οδήγησης στα ’60s [video]

Ντριφτ, ανάποδα τιμόνια, αλλαγές με κανονικό λεβιέ κι ένα soundtrack που εξιτάρει στα on-board πλάνα από μια Lotus 27 του 1963 σε αγώνα.

Στο πλαίσιο της Monterey Car Week, που γίνεται κάθε Αύγουστο στην California, δεν έχουμε μόνο το φημισμένο Pebble Beach Concours d’ Elegance, αλλά και αγώνες ιστορικών αυτοκινήτων.

Σε αυτό το Rolex Monterey Motorsports Reunion, το κανάλι The Racer του YouTube τοποθέτησε μια κάμερα στο κράνος του Danny Baker, που αγωνιζόταν με ένα μονοθέσιο Lotus Formula Junior του 1963. Στο video θα δείτε τον Baker να ξεκινά τον αγώνα από την pole position και να κρατάει την πρώτη θέση, οδηγώντας αριστοτεχνικά τη μικρή Lotus καθώς ντριφτάρει στις περισσότερες από τις 11 στροφές της θρυλικής αμερικάνικης πίστας και αλλάζει τις ταχύτητες με τον λεβιέ διπλού Η (όχι paddles στο τιμόνι και τέτοια αδερφίστικα εκείνη την εποχή).

Παρά τα 55 χρονάκια της, η Lotus 27 δεν έχει πρόβλημα να πηγαίνει τέρμα γκάζι όλη την ώρα (υπάρχει και 18λεπτο video ολόκληρου του αγώνα) με τον μικρό Cosworth XI να κελαηδάει κοντά στο κόκκινο. Βάλτε τον ήχο δυνατά για να τον απολαύσετε.

Ακούγοντας για Formula Junior, μη νομίσετε πως πρόκειται για τίποτε φτηνά, παιδικά αυτοκινητάκια. Η Lotus 27 είναι στην ουσία μια –μονοκόκ– Lotus 25 της Formula 1 (σαν αυτή με την οποία ο Jim Clark πήρε τον παγκόσμιο τίτλο το 1963), αλλά με κινητήρα 1.100 κυβικών αντί 1.500. Η Formula Junior ήταν τότε η μόνη φόρμουλα κάτω από την F1.

Και μπορεί ο μικρός 4κύλινδρος 1.1 Cosworth XI να αποδίδει μόνο 110 άλογα, αντί για τα 190 του V8 Cosworth 1.5 FWMV της F1, όμως η Lotus Formula Junior δεν ζυγίζει πάνω από 400 kg!

[Πηγή: The Racer Channel / YouTube]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube