Η Lotus αναζητά το πρώτο της αυτοκίνητο

Η Lotus αναζητά το πρώτο της αυτοκίνητο

Η Lotus ξεκίνησε μεγάλη καμπάνια, αναζητώντας το πρώτο αυτοκίνητό της που συναρμολογήθηκε στο χέρι από τον ίδιο τον Colin Chapman, το 1948. Πίσω από την έρευνα βρίσκεται ο Clive Chapman, γιος του Colin.

Η Lotus Cars ξεκίνησε ένα μεγάλο κυνήγι θησαυρού. Η βρετανική εταιρεία ελπίζει να βρει το πρώτο της αυτοκίνητο που ονομάζεται Mark I και φτιάχτηκε στο χέρι από τον ίδιο τον Colin Chapman στο γκαράζ του. Τότε, το 1948, ο Chapman ήταν ακόμα μηχανικός στη RAF.

Η Lotus Mark Ι πατούσε στο πλαίσιο του πολύ δημοφιλούς Austin 7 που πωλείτο από το 1922 έως το 1939. Ο Colin, κατά το προσφιλές συνήθειό του που τον ακολούθησε σε όλη την αυτοκινητική καριέρα του, ξαναμελέτησε το αυτοκίνητο για να το κάνει ελαφρύτερο και πιο άκαμπτο. Η Mark Ι διακρινόταν επίσης από το πιο μακρύ πίσω μέρος, όπου μπορούσαν να τοποθετηθούν δύο ρεζέρβες. Το αυτοκίνητο πουλήθηκε στην Αγγλία τον Νοέμβριο του 1950 για να χρηματοδοτηθεί η δημιουργία της Mark II.

Lotus Mark I

Ο γιος του Colin, Clive, ανέφερε σε δήλωσή του ότι, «Η Mark Ι αντιπροσωπεύει το Άγιο Δισκοπότηρο για τη Lotus. Ήταν η πρώτη φορά που ο πατέρας μου εφάρμοσε τις θεωρίες βελτίωσης των επιδόσεων, πειραματιζόμενος σε ένα αυτοκίνητο που κατασκεύασε ο ίδιος». 

Κανείς δεν γνωρίζει σήμερα αν το η Lotus Mark I καταστράφηκε ή βρίσκεται ξεχασμένη στο βάθος ενός μιας αποθήκης ή ενός αχυρώνα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube