Η κινεζική GAC σημαδεύει την Ευρώπη

Η κινεζική GAC σημαδεύει την Ευρώπη

Ο Κινέζος κατασκευαστής GAC Motor θα χρησιμοποιήσει το παρισινό Mondial de l’Automobile για να ανακοινώσει τα σχέδιά του για την Ευρώπη.

Η κινεζική εταιρεία θα παρουσιάσει στο παρισινό Σαλόνι Αυτοκινήτου την επόμενη εβδομάδα ένα νέο μοντέλο που ονομάζεται A10. Η εταιρεία θα παρουσιάσει επίσης το πρωτότυπο Enverge, ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο που έκανε πρεμιέρα στο North American International Auto Show, στο Detroit τον Ιανουάριο.

Η GAC δήλωσε ότι προγραμματίζει να εισέλθει στην αγορά των ΗΠΑ το επόμενο έτος με το GS8, ένα 7θέσιο SUV. Η GAC έχει στοχεύσει την Ευρώπη και τις ΗΠΑ ως μέρος της παγκόσμιας στρατηγικής για την επέκτασής της. Τον Ιούνιο, δήλωσε ότι η προκήρυξη θέσεων εργασίας στη Στουτγάρδη, στο Μόναχο και στο Παρίσι προσήλκυσαν πάνω από 700 ανθρώπους που θα επιθυμούσαν να προσληφθούν στις νέες επιχειρήσεις της GAC. Ο Κινέζος κατασκευαστής προσέφερε θέσεις εργασίας στον κλάδο της μηχανικών, της παραγωγής και της τεχνολογίας, της διοίκησης και του μάρκετινγκ.

Η GAC δεν έδωσε λεπτομέρειες για το A10, οπότε ό,τι είναι να μάθουμε θα το μάθουμε κατά την αποκάλυψη του αυτοκινήτου στις 2 Οκτωβρίου στο Παρίσι. Όπου, όπως είπε, θα αποκαλύψει επίσης λεπτομέρειες για την παγκόσμια στρατηγική της φίρμας. Στην Κίνα, τα αυτοκίνητα GAC πωλούνται υπό τα σήματα των Trumpchi και Gonow, δύο από τις φίρμες του κατασκευαστή.

Η GAC δραστηριοποιείται σε 15 αγορές εκτός της Κίνας, όπως η Νιγηρία, η Χιλή, οι Φιλιππίνες και η Σαουδική Αραβία. Στην έκθεση της Μόσχας τον Αύγουστο, η αυτοκινητοβιομηχανία δήλωσε ότι θα ξεκινήσει τις πωλήσεις και στη Ρωσία από το επόμενο έτος

Οι στενοί δεσμοί με την Toyota
Στην Κίνα, η GAC Motor, βραχίονας της Guangzhou Automobile Group, διαθέτει κοινοπραξίες με τις Toyota, Honda, Mitsubishi και Fiat Chrysler Automobiles. Η Toyota και η GAC συνεργάζονται για το λανσάρισμα ηλεκτρικών μοντέλων, επωφελούμενη έτσι η μεν GAC από την πρόσβαση στον αυστηρό ποιοτικό έλεγχο της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας και η Toyota από την τεχνολογία χαμηλού κόστους της GAC, όπως ανέφερε το πρακτορείο Bloomberg σε δημοσίευμά του νωρίτερα εφέτος.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube