Το Ε-karting γίνεται Ολυμπιακό άθλημα 

Το Ε-karting γίνεται Ολυμπιακό άθλημα 

Για πρώτη φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων στην Αργεντινή από 1-8 Οκτωβρίου 2018. 

Ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA), Jean Todt, χαιρέτησε την επιβεβαίωση ότι στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων του Μπουένος Άιρες θα περιλαμβάνεται το άθλημα του Ε-karting.

Ο Todt έκανε την ανακοίνωση στο έκτο ετήσιο αθλητικό συνέδριο της FIA, το οποίο έλαβε χώρα στη Manilla στις Φιλιππίνες.
Ο Todt υπογράμμισε τις δυνατότητες του ηλεκτρικού karting, γνωστού και ως e-karting και μίλησε για την ανάδειξη της σημασίας που έχει το συγκεκριμένο άθλημα για τους νέους.

Το E-Karting δεν αποτελεί μόνο μια νέα ευκαιρία όσον αφορά στην ανάπτυξη του μηχανοκίνητου αθλητισμού, δήλωσε ο Todt. Αποδεικνύει επίσης ότι ο κόσμος αλλάζει και ότι πρέπει εμείς να είμαστε εκεί έχοντας ηγετικό ρόλο στις αλλαγές που συντελούνται. 
Η εισαγωγή του μηχανοκίνητου αθλητισμού με κάποιο τρόπο στους Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν κάτι που ανέκαθεν το ήθελε και το επεδίωκε η FIA. Ωστόσο τώρα, με τα ηλεκτροκίνητα kart φαίνεται πως βρέθηκε η χρυσή τομή μια και όλοι οι αθλητές θα έχουν ένα ίδιο «όπλο» που θα τους εξασφαλίζει τον επί ίσοις όροις ανταγωνισμό. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα e-kart έχουν την υπογραφή της Bosch και της Mach1, απόδοση 27 KW και θα οδηγούνται από νέους 14 έως και 18 ετών. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube