Η Formula 1 επιστρέφει στην Ευρώπη [video]

Η Formula 1 επιστρέφει στην Ευρώπη [video]

Στη Βαρκελώνη συνεχίζεται το πρωτάθλημα, σε μια πίστα που όλοι γνωρίζουν πολύ καλά.

Με το Ισπανικό Grand Prix η Formula 1 επιστρέφει στην Ευρώπη και μάλιστα σε μια πίστα που όλες οι ομάδες και οι οδηγοί γνωρίζουν εξαιρετικά, αφού εκεί διεξάγονται οι χειμερινές δοκιμές που προηγούνται της έναρξης του πρωταθλήματος.

Το Circuit de Barcelona-Catalunya φιλοξενεί από το 1991 αγώνα της F1, χρονιά κατά την οποία και εγκαινιάστηκε η πίστα. Με χάραξη που ευνοεί τα προσπεράσματα, ειδικά στην πρώτη στροφή, αναμένεται να μας δώσει έναν αγώνα με θέαμα και έντονο συναγωνισμό.
Αλλά και οι υπόλοιπες στροφές (με εξαίρεση τη δέκατη στροφή στο πίσω μέρος της πίστας) είναι υψηλής και μέσης ταχύτητας, κάτι που ευνοεί και εκεί τις μάχες.

Οι μηχανικοί θα έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε ρυθμίσεις που θα έχουν να κάνουν με αυξημένη κάθετη δύναμη ή με μεγαλύτερη τελική ταχύτητα. Σε ό,τι αφορά στα φαβορί, η Ferrari μέχρι στιγμής έχει δείξει πως έχει το καλύτερο μονοθέσιο, αλλά η Mercedes ήταν εκείνη που πέρυσι στην ίδια πίστα είχε εισάγει αλλαγές που έκλεισαν την ψαλίδα από τους κόκκινους, με τον αγώνα να σημαδεύεται από μια πολύ όμορφη μάχη ανάμεσα σε Vettel και Hamilton.

Σαφώς και δεν πρέπει να υποτιμάμε τη Red Bull που έδειξε εξόχως ανταγωνιστική στους τελευταίους αγώνες. Οι ταύροι σίγουρα θα θέλουν να ξεχάσουν την άσχημη στιγμή ανάμεσα στους δύο οδηγούς τους με τον Verstappen να θυμάται την πρώτη του νίκη με τη Red Bull το 2016.

Στους… πιο πίσω, ο Alonso σίγουρα θα έχει όλη την κερκίδα με το μέρος του με τις McLaren και Renault να έχουν τη δική τους άτυπη μάχη, την ώρα που στην Force India η επίδοση και το βάθρο του Perez στο Μπακού, σίγουρα έχει δώσει φτερά στην ομάδα. Τέλος, να μην ξεχάσουμε και τη Haas που και αυτή μπορεί να πλασαριστεί υπό προϋποθέσεις ψηλά μέσα στην πρώτη δεκάδα.

Δείτε το βίντεο με τα καλύτερα στιγμιότυπα του περυσινού αγώνα.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube