Η Citroen θα συζητήσει με τον Ogier για την επιστροφή του στην ομάδα

Η Citroen θα συζητήσει με τον Ogier για την επιστροφή του στην ομάδα

Μετά την απομάκρυνση του Meeke η ομάδα αναζητά εναγωνίως ένα «πρώτο όνομα» για το 2019.

Η Citroen σχεδιάζει να προχωρήσει σε συζητήσεις με τον πεντάκις παγκόσμιο πρωταθλητή με σκοπό να διερευνήσει την επιστροφή του στην ομάδα.

Ο Ogier αποχώρησε από τη Citroen στα τέλη του 2011 όχι και με τις ιδανικές συνθήκες, αφού υπήρχε ένα κλίμα έντασης που συνεχώς διογκώνονταν με τον εννέα φορές παγκόσμιο Sebastien Loeb.
Στη συνέχεια υπέγραψε για τη Volkswagen και, μετά από μια σεζόν όπου οδήγησε ένα Skoda Fabia S2000 συμβάλλοντας στην εξέλιξη του, ξεκίνησε το 2013 τη νικηφόρα πορεία του με το Polo WRC, για να ενταχθεί στη συνέχεια στην ομάδα της M-Sport  μετά την αποχώρηση  της Volkswagen από το WRC.

Φέτος, η απόλυση του Kris Meeke από τη Citroen άφησε τον  Pierre Budar και την ομάδα χωρίς «πρώτο οδηγό» για το υπόλοιπο της σεζόν και για το επόμενο έτος.
Έτσι ερωτηθείς από το Autosport ο Budar αν θα προχωρήσει σε συζητήσεις με τον Ogier είπε χαρακτηριστικά πως «μπορείτε να φανταστείτε στην κατάσταση μας. Θα εξετάσουμε όλες τις δυνατότητες να έχουμε έναν νέο οδηγό. Αν κάποιος μου πει ότι ο Ogier είναι ελεύθερος στην αγορά και ότι ενδιαφέρεται για τη Citroen, τότε ναι, θα μας ενδιέφερε πολύ».  
Είναι σημαντικό, κατέληξε, να έχουμε ξεκαθαρίσει όσο το δυνατό πιο νωρίς ποιοι θα είναι οι οδηγοί μας για την επόμενη σεζόν.

Να θυμίσουμε ότι στην αρχή της σεζόν ο διευθύνων σύμβουλος της PSA Carlos Tavares είχε δηλώσει πως δεν επιδιώξαμε κάποια συζήτηση με τον Ogier διότι έχουμε έναν εξαιρετικό πρώτο οδηγό στην ομάδα, τον Kris Meeke. Βέβαια από τότε άλλαξαν πολλά.

Το σίγουρο είναι πως ο  Ogier δεν έχει συμβόλαιο με την M-Sport για την επόμενη χρονιά και πώς θα διαπραγματευτεί «σκληρά» για το μπάκετ του 2019.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube