Η Aston Martin μπαίνει στο DTM από το 2019

Η Aston Martin μπαίνει στο DTM από το 2019

Μέσω της ομάδας R-Motorsport – Audi και BMW καλωσορίζουν τον νέο τους αντίπαλο.

Με την αποχώρηση της Mercedes το DTM αναζητούσε εναγωνίως έναν ακόμη κατασκευαστή πλην των Audi και BMW και τον βρήκε στο πρόσωπο της Aston Martin.
Ο Βρετανός κατασκευαστής σπορ αυτοκινήτων θα μπει στο θεσμό μέσω της ομάδας R-Motorsport που είναι μέλος της AF Racing AG που εδρεύει στο Niederwill, στο St. Gallen της Ελβετίας.

Η ομάδα είναι αυτή που προετοιμάζει τα αγωνιστικά της Aston Martin για το Blancpain GT Series Endurance Cup.Ο αριθμός των αυτοκινήτων της Aston Martin και των οδηγών θα ανακοινωθεί αργότερα.

Ο Gerhard Berger που προΐσταται του DTM χαρακτήρισε την είσοδο της Aston Martin στο θεσμό σαν ιστορικό γεγονός που αποτελεί ορόσημο για τον διεθνή προσανατολισμό του πρωταθλήματος.
Την ίδια στιγμή Audi και BMW καλωσορίζουν τον νέο τους αντίπαλο.

Ο επικεφαλής του Audi Motorsport Dieter Gass δήλωσε «Ανυπομονούμε να έχουμε την AF Racing σε συνεργασία με την πλούσια σε παράδοση μάρκα Aston Martin στο θεσμό. Χάρη σε αυτό το βήμα, είναι εγγυημένο ότι το DTM θα παρέχει αγωνιστικά αυτοκίνητα σε υψηλό επίπεδο, με κορυφαίους κατασκευαστές. Είμαι χαρούμενος που μπορούμε τελικά να ανακοινώσουμε τη μελλοντική συμμετοχή της Aston Martin και το ότι η επιτυχημένη ιστορία του DTM θα συνεχιστεί ».

Ο Διευθυντής BMW Motorsport Jens Marquardt υπογράμμισε πως «ο ερχομός της  Aston Martin στο DTM είναι ένα πολύ ευχάριστο γεγονός τόσο για το θεσμό όσο και για τους φίλους του. Πρέπει πραγματικά να ευχαριστήσουμε τον Gerhard Berger, του οποίου οι άοκνες προσπάθειες αποδείχθηκαν επιτυχείς. Η Aston Martin ένας σημαντικός αντίπαλος και αυτό το είδαμε στους αγώνες GT. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα έχουμε την ευκαιρία να αγωνιστούμε τώρα και  στο DTM».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube