DTM: Ο Gary Paffett πρωταθλητής για το 2018 [video]

DTM: Ο Gary Paffett πρωταθλητής για το 2018 [video]

Δείτε το αποχαιρετιστήριο βίντεο της Αudi στη Mercedes.

O Gary Paffett αναδείχθηκε πρωταθλητής DTM για το 2018. Είναι η δεύτερη φορά στην καριέρα του Βρετανού που κατακτά τον τίτλο μετά το 2005.

Ο οδηγός της Mercedes χρειάστηκε απλά να τερματίσει τρίτος για να πάρει τους 15 βαθμούς που του εξασφάλισαν τον τίτλο στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς αλλά και τον τελευταίο αγώνα της Mercedes, μετά από 30 χρόνια παρουσίας της μάρκας από τη Στουτγκάρδη στον θεσμό. Ο Paffet δεν απειλήθηκε από τον άλλο διεκδικητή του του τίτλου τον  Paul di Resta  που ξεκίνησε από την 11η θέση και τερμάτισε 14ος.

Σταρ της ημέρας ααναδείχθηκε ο Rene Rast που πέτυχε την έκτη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα. Ο Γερμανός ξεκίνησε δεύτερος αλλά γρήγορα τέθηκε επικεφαλής του αγώνα και έμεινε εκεί μέχρι το τέλος, εμπρός από τον Marco Wittmann που ξεκίνησε από την pole position αλλά τελικά ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, εμπρός από τον Gary Paffett. Τη βαθμολογούμενη δεκάδα έκλεισαν οι Νico Müller, Robin Frinjs, Bruno Spengler, Augusto Farfus, Philipp Eng, Joel Eriksson και Timo Glock.

Με τη Mercedes να αποχωρεί από το DTM, η Audi επιμελήθηκε ένα ειδικό αποχαιρετιστήριο βίντεο για τον μεγάλο της αντίπαλο. Δείτε το.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube