DTM: Νόμιζα ότι μου έκαναν πλάκα όταν μου είπαν πως τερμάτισα 5ος λέει ο Zanardi [video]

DTM: Νόμιζα ότι μου έκαναν πλάκα όταν μου είπαν πως τερμάτισα 5ος λέει ο Zanardi [video]

Ο Alex Zanardi σκέφτηκε ότι η ομάδα της BMW του έκανε πλάκα όταν του είπε ότι τερμάτισε 5ος  στον δεύτερο αγώνα του DTM στο Misano, το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Ο 51χρονος οδηγός πήρε μέρος σε έναν μοναδικό αγώνα στο Misano ως επίσημος προσκεκλημένος της BMW οδηγώντας μια ειδικά διαμορφωμένη για τις ανάγκες του M4.
Ο αγώνας δεν ήταν εύκολος γιατί οι συνθήκες στην πίστα άλλαζαν από βρεγμένο σε στεγνό.
Οι περισσότεροι οδηγοί αναγκάστηκαν να κάνουν δύο πιτ-στοπ για να αλλάξουν λάστιχα, αλλά ο Zanardi δεν βιάστηκε όταν η πίστα έδειχνε να στεγνώνει, με αποτέλεσμα να κάνει τελικά ένα πιτ-στοπ.

Με δεδομένο ότι οι επικοινωνία των μηχανικών με τους οδηγούς στο DTM απαγορεύεται με εξαίρεση τις στιγμές που το αυτοκίνητο βρίσκεται στο pitlane, o Zanardi ενημερώθηκε για ο αποτέλεσμα του αγώνα μετά την πτώση της καρό σημαίας.
«Αυτό είναι το καλύτερο αστείο του Σαββατοκύριακου», είπε στους μηχανικούς του όταν άκουσε ότι τερμάτισε πέμπτος και συμπλήρωσε: «Είμαι γέρος άνθρωπος δεν μπορείτε να με κοροϊδεύετε με αυτόν τον τρόπο».

Στη συνέχεια βέβαιο όταν συνειδητοποίησε ότι όντως είχε τερματίσει 5ος και αφού έκανε τα απαραίτητα «εορταστικά» ντόναντς, δήλωσε πως είναι πολύ ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα και πως πιστεύει πως δεν θα έχει στο μέλλον άλλες ευκαιρίες να γιορτάσει μια τέτοια νίνη.
Έβλεπα – είπε – στη διάρκεια του αγώνα μπροστά μου αργότερους οδηγούς, είχα με καλή και σταθερή ταχύτητα, αλλά δεν περίμενα αυτό το αποτέλεσμα.
Ο Zanardi δεν παρέλειψε να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του στην BMW που του έδωσε τη δυνατότητα να οδηγήσει σε έναν αγώνα του DTM, λέγοντας πως αυτοί πίστευαν πάντα πως θα τα κατάφερνα, ακόμη και όταν εγώ είχα κάποιες αμφιβολίες.

Θα έχω πάντα μια θέση στην καρδιά μου γι’ αυτό το Σαββατοκύριακο, είπε. Μου πήρε 51 χρόνια να το δοκιμάσω , αλλά τουλάχιστον είχα την ευκαιρία.

Δείτε τον αγώνα του Alex Zanardi στο Misano.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube