Δίνετε €8.200 γι’ αυτή τη Lancia Delta Integrale; [videos]

Δίνετε €8.200 γι’ αυτή τη Lancia Delta Integrale; [videos]

Πωλείται σε διαδικτυακή δημοπρασία και οι προσφορές βρίσκονται ακόμη πολύ χαμηλά

Σας αρέσουν τα αυτοκίνητα rally replica; Αν ναι, τότε δύσκολα θα βρείτε ένα πιο εμβληματικό από αυτή την Integrale 16V του 1989. 

Γιατί; Διότι είναι βαμμένη στο κόκκινο χρώμα της Martini Racing, με το οποίο η 16βάλβιδη Delta έκανε το αγωνιστικό της ντεμπούτο στο Ράλι San Remo του 1989. Ήταν η μία και μόνη επίσημη εμφάνιση στο χρώμα αυτό, πριν η ομάδα το γυρίσει ξανά στο κλασικό λευκό. Και το ντεμπούτο ήταν νικηφόρο, στα χέρια των Miki Biasion και Tiziano Siviero.

Biasion Lancia San Remo 1989

H Integrale που δημοπρατείται από το Bring A Trailer δεν είναι βέβαια η αγωνιστική, αλλά το νορμάλ μοντέλο δρόμου με τον 2λιτρο, 16βάλβιδο κινητήρα των 205 ίππων. Βρισκόταν στην Πολωνία και ο προηγούμενος ιδιοκτήτης του, πέρα από τα αγωνιστικά χρώματα, του είχε βάλει αγωνιστική συστοιχία προβολέων, δερμάτινα μπάκετ της Recaro και εσωτερικές επενδύσεις με τα σήματα της Martini Racing. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε τη Lancia Delta Integrale Evo 2

O κινητήρας των 205 ίππων είναι ο πρώτος σε Integrale που μπορούσε να καίει αμόλυβδη. Συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων και κινεί και τους 4 τροχούς με κατανομή ροπής 47/53 εμπρός/πίσω για λιγότερη υποστροφή. Το 2016 ο κινητήρας υπέστη γενική επισκευή και τοποθετήθηκε ενισχυμένος συμπλέκτης “Stage 2”. Πρόσφατα αλλάχτηκαν και τα πίσω αμορτισέρ.

Το οδόμετρο πλησιάζει τα 100.000 km, αλλά η Integrale αυτή έχει τύχει μεγάλης φροντίδας αφού ανήκει από το 2015 στο Classic Car Club του Manhattan. Οπότε, ακόμη κι αν το ύψος των προσφορών πολλαπλασιαστεί από τα σημερινά €8.200 στις 4 μέρες που απομένουν μέχρι να λήξει η δημοπρασία, πάλι θα αξίζει να χρεωθείτε για να την αποκτήσετε.

[Πηγή: Bring A Trailer]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube