Διεθνείς αγώνες karting: Άτυχος ο Λιβέρης

Διεθνείς αγώνες karting: Άτυχος ο Λιβέρης

Καθώς χτίζει την προσωπικότητά του ως οδηγός ο Λιβέρης συμμετείχε σε έναν σκληρό αγώνα στην κορυφαία κατηγορία του γερμανικού πρωταθλήματος με 6τάχυτα καρτ.

Η συμμετοχή του Διονύση Λιβέρη στην κορυφαία κατηγορία του γερμανικού πρωταθλήματος δεν είχε την εξέλιξη που θα ήθελε ο νεαρός σε επίπεδο αποτελέσματος. Αλλά ήταν σημαντική για τις εμπειρίες που αποκόμισε.

Ένα ατύχημα στο δεύτερο γύρο του πρώτου ημιτελικού τον έβγαλε εκτός αγώνα. Ενώ στον 2ο ημιτελικό πήρε μια ποινή 5 δευτερολέπτων για επαφή με αντίπαλο, την ώρα που ξεκινώντας από πίσω προσπερνούσε αντιπάλους σταθερά αποδεικνύοντας ότι είχε την ταχύτητα για κάτι καλό. Αυτοί οι δύο παράγοντες στάθηκαν αρκετοί ώστε ο Λιβέρης να μείνει εκτός του τελικού της κορυφαίας κατηγορίας DSKM του αγώνα του εξαιρετικά απαιτητικού Γερμανικού πρωταθλήματος καρτ που έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Genk του Βελγίου.

Η κατηγορία αυτή είναι αντίστοιχη με την παγκοσμίως γνωστή ΚΖ1. Στο γερμανικό πρωτάθλημα συμμετέχουν έμπειροι πολυπρωταθλητές εργοστασιακοί οδηγοί. Τα καρτ της κατηγορίας αποδίδουν 50 ίππους με έξι ταχύτητες, κάνουν 0-100 km/h σε λιγότερα από 3” και φτάνουν τα 150 km/h.

Ήταν η πρώτη επαφή του 16χρονου Διονύση με την κατηγορία ΚΖ και με τα παγκοσμίως ιερά τέρατα του διεθνούς karting που έφερε την αντίστοιχη φόρτιση καθώς ακολουθούσε τους Ολλανδούς αδελφούς Pex, τους Ιταλούς Federer και Delonghi, τους Γάλλους Iglessias και Denner, τους Γερμανούς Paul και Schmitz και τόσους άλλους.

Ο Διονύσης ήταν μέσα στο παιγνίδι τόσο στη βροχή όσο και στο στεγνό, ιδιαίτερα την Παρασκευή.  Ωστόσο… συμβαίνουν και αυτά. Το γεγονός ότι ούτε οι έμπειροι Federer και Inglessias κατάφεραν να κάνουν έστω έναν γύρο, δεν μειώνει καθόλου την απογοήτευση του Διονύση. Από την άλλη, επέστρεψε ευχαριστημένος και πολλαπλά ωφελημένος από την μοναδική εμπειρία που έζησε.

Ο επόμενος αγώνας του Λιβέρη στο ανώτατο επίπεδο θα είναι τον Οκτώβριο στο Lonato της Ιταλίας.

O νεαρός Έλληνας αγωνίζεται με την ομάδα DAEMS από το Βέλγιο που έχει κατακτήσει παγκόσμια και πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα.  Ειδικά για το DKM μάνατζερ είχε τον παγκόσμιο πρωταθλητή καρτ 2018 από την Τσεχία Patrik Hajek.  Τον Διονύση προπονεί ο κορυφαίος Έλληνας καρτίστας Γιάννης Αντωνιάδης και τον στηρίζουν η ΕΛΒΑΛ-ΧΑΛΚΟΡ με τα σύνθετα άφλεκτα υλικά etalbondA2, η ομογενής οικογένεια Spanos με την ομάδα αμερικανικού football Los Angeles Chargers, η ενεργειακή εταιρεία ContourGlobal και η Chipita-7Days.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube