Διεθνείς αγώνες καρτ: Προσφορά εργοστασιακού μπάκετ στον Λιβέρη

Διεθνείς αγώνες καρτ: Προσφορά εργοστασιακού μπάκετ στον Λιβέρη

Οι καλές εμφανίσεις του Δ. Λιβέρη στην Ευρώπη πέρσι φέρνουν προτάσεις από εργοστασιακές ομάδες για τη νέα αγωνιστική χρονιά.

Οι καλές εμφανίσεις του Διονύση Λιβέρη την περσινή χρονιά σε σημαντικούς πανευρωπαϊκούς αγώνες, στην κορυφαία κατηγορία των διτάχυτων καρτ DD2, έφεραν την γρήγορη αναγνώριση. Η οποία εκφράζεται με δύο προσφορές από εργοστασιακές ομάδες να δοκιμάσει τα νέα σασί του 2019 και να ακολουθήσει ένα ευέλικτο αγωνιστικό πρόγραμμα αγώνων ως επίσημος πλέον οδηγός.

Ο Διονύσης βρέθηκε πρόσφατα στην πίστα Lonato της Ιταλίας για να δοκιμάσει το γερμανικό σασσί Mach1. Παρόντες για την Mach1 ήταν ο πολυπρωταθλητής Thierry Delre, επικεφαλής του αγωνιστικου τμήματος και ο επίσημος οδηγός Marco Zanchetta. Ο Delre είχε δει τον Λιβέρη στον μοναδικό αγώνα που έχει κάνει με τα πλέον απαιτητικά 6τάχυτα καρτ των 50 ίππων στον περσινό παγκόσμιο τελικό IAME World Finals στο θρυλικό Le Mans, είχε σχηματίσει θετική άποψη για την ταχύτητα και την εν γένει συμπεριφορά απόδοσή του, και τον είχε στο στόχαστρό του. Σε εκείνο τον αγώνα, στα προκριματικά, ο Delre είχε έρθει 12ος και ο Διονύσης 13ος.

Στο Lonato, Zanchetta και Λιβέρης έκαναν διαδοχικές δοκιμές και αντάλλαξαν παρατηρήσεις, με τον Ιταλό να καταλήγει πέντε δέκατα ταχύτερος. Το ζητούμενο είναι μια πιθανή συνεργασία σε αγώνες του πλέον ανταγωνιστικού γερμανικού πρωταθλήματος DKM.

Πέρυσι ο Λιβέρης αγωνίστηκε στην Ευρώπη με την παγκόσμια πρωταθλήτρια βελγική ομάδα DAEMS και σασί Tony Kart.  Πήρε μία νίκη και δύο δεύτερες θέσεις (Γαλλία, Βέλγιο, Ουγγαρία) και βρέθηκε επικεφαλής αγώνα άλλες τρεις φορές πριν χάσει τη θέση από μηχανικό πρόβλημα ή ατύχημα.  Γενικότερα, οι εμφανίσεις του ήταν πειστικές, σταθερά γρήγορος σε όλα τα σκέλη, χτίζοντας σταδιακά εμπειρία ως προς τη συνολική διαχείριση του αγώνα.

Τον Διονύση προπονεί ο κορυφαίος Έλληνας καρτίστας Γιάννης Αντωνιάδης και υποστηρίζουν η ΕΛΒΑΛ-ΧΑΛΚΟΡ με τα σύνθετα υλικα etalbondA2, η ομογενής οικογένεια Spanos με την ομάδα αμερικανικού ποδοσφαίρου Los Angeles Chargers, η ενεργειακή εταιρεία ContourGlobal και η Chipita-7Days.

Λιβέρης καρτ
Zanchetta και Λιβέρης ανταλλάσσουν παρατηρήσεις για το καινούργιο Mach1

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube