Διεθνείς αγώνες καρτ: Νίκη και 2η θέση στη γενική κατάταξη για τον Λιβέρη [video]

Διεθνείς αγώνες καρτ: Νίκη και 2η θέση στη γενική κατάταξη για τον Λιβέρη [video]

Δείτε τα εντυπωσιακά προσπεράσματα του Λιβέρη στο δρόμο για την καρό σημαία.

Δεύτερος στη γενική κατάταξη των τεσσάρων αγώνων που συνιστούσαν τον πρώτο γύρο του ανταγωνιστικού πρωταθλήματος καρτ ΒΝL Rotax Max Challenge στο περίφημο Genk του Βελγίου ήρθε το περασμένο Σαββατοκύριακο ο 15χρονος Ελληνας οδηγός Διονύσης Λιβέρης.

Ο Διονύσης νίκησε εμφατικά στον πρώτο αγώνα της Κυριακής αλλά μια ποινή 3” για το πάτημα της διαχωριστικής γραμμής στην εκκίνηση τον έριξε στην τέταρτη θέση για τον τελικό, όπου τελικά τερμάτισε δεύτερος, κάνοντας συγχρόνως το ταχύτερο γύρο. Στον αγώνα της κορυφαίας για το Rotax Max Challenge κατηγορίας DD2 με τα διτάχυτα καρτ των 35 ιππων και φρένα στους τέσσερις τροχούς, συμμετείχαν 29 οδηγοί από 10 χώρες.

Liveris kart

Επόμενος σταθμός του Διονύση είναι ο αγώνας του IAME Euro Series 2019. Αυτή τη φορά με καρτ 6 ταχυτήτων και 50 ίππων στο Mariembourg του Βελγίου το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Ο Λιβέρης αγωνίζεται με την παγκόσμια πρωταθλήτρια ομάδα Daems του Βελγίου και προπονείται από τον κορυφαίο Ελληνα καρτίστα Γιάννη Αντωνιάδη. Την προσπάθεια του έχουν υποστηρίξει η Ελβάλ-Χαλκόρ με τα άφλεκτα σύνθετα υλικά etalbondA2, η ομογενής οικογένεια Spanos με την ομάδα αμερικανικού φούτμπολ Los Angeles Chargers, η ενεργειακή εταιρία ContourGlobal και η Chipita-7Days  

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube