Το διαζύγιο της χρονιάς: O Loeb απέλυσε τον Elena και ο Μονεγάσκος ξεσπαθώνει

Το διαζύγιο της χρονιάς: O Loeb απέλυσε τον Elena και ο Μονεγάσκος ξεσπαθώνει

Mετά από 23 χρόνια κοινής πορείας στο WRC και όχι μόνο, οι δρόμοι των Sebastien Loeb και Daniel Elena χωρίζουν με τον πιο επεισοδιακό τρόπο.

Φαίνεται πως ακόμη και οι πιο επιτυχημένοι «γάμοι» έχουν ένα τέλος. Πολλές φορές μάλιστα όχι και τόσο... ειρηνικό. 

Ο λόγος για την επί 23 συναπτά έτη αγωνιστική συνύπαρξη των Sebastien Loeb και Daniel Elena. Έτσι μετά από εννέα πρωταθλήματα στο WRC και πολλές διακρίσεις σε διάφορες μορφές αγώνων, ο Loeb αποφάσισε να αλλάξει συνοδηγό, ανακοινώνοντας πως οι δρόμοι τους με τον Elena χωρίζουν για να μπορέσει να διεκδικήσει την πολυπόθητη γι' αυτόν νίκη στο Dakar.

Η απόφαση αυτή του Loeb ελήφθη από κοινού με την Prodrive, ομάδα με την οποία θα αγωνιστεί ο Loeb και κυριολεκτικά έβγαλε από τα ρούχα του τον Μονεγάσκο συνοδηγό που ξεσπάθωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Επί της ουσίας ο Loeb του χρέωσε ότι στο φετινό Dakar χάθηκαν και στη συνέχεια εξαιτίας μηχανικών προβλημάτων εγκατέλειψαν στην παρθενική τους συμμετοχή με την Prodrive. 

Ο Elena ανέβασε βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το οποία απαντά στον Loeb λέγοντας: «Ας δούμε τις επιδόσεις των προηγούμενων συμμετοχών μας στο Dakar. Το 2016 κερδίσαμε τέσσερις ειδικές. Ο Peterhansel κέρδισε τρεις, ο Sainz δύο, ο Nasser Al-Attiyah δύο. Κερδίσαμε τις περισσότερες ειδικές εκείνη τη χρονιά. Αυτό σημαίνει πως δεν ξέρω πώς να πλοηγώ; Και να σκεφτεί κανείς ότι ήταν η πρώτη μου χρονιά».

«Εντάξει, χάθηκα στην πρώτη ειδική επειδή εξερευνούσα το νέο ψηφιακό tablet, αλλά δεν νομίζω ότι κάναμε άλλα λάθη, συγκριτικά και με τους άλλους», είπε αναφορικά με το φετινό Dakar. 

Και προσέθεσε: «Έχουμε ανέβει στο βάθρο σε δύο περιπτώσεις. Δεύτεροι το 2017 με την Peugeot και τρίτοι με ιδιωτική ομάδα και ένα 3008DKR της PH Sport το 2019 και είμαστε ίσως το δίδυμο που κέρδισε το μεγαλύτερο μέρος των ειδικών στα τέσσερα Dakar που έχουμε συμμετάσχει».

Από εκεί και πέρα ο Elena κυριολεκτικά ξεσπαθώνει κατά της Prodrive: «Είπαν ότι ο Elena δεν ξέρει πώς να πλοηγεί, ότι ο Elena… κοστίζει πολύ χρόνο στον Loeb και άλλα. Πριν τα πείτε αυτά, όμως, ακούστε με. Το αυτοκίνητό σας δεν είναι ικανό να κερδίσει, η ομάδα σας είναι εντελώς λάθος δομημένη. Δεν με ακούσατε ποτέ, πέρασα ώρες μαζί με τον μηχανικό μου να σας εξηγώ τι να κάνετε, τι να μην κάνετε για να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε ένα Dakar, για να φτιάξουμε ένα ανταγωνιστικό αυτοκίνητο. Δεν ακούσατε ποτέ ούτε τις δικές μου συμβουλές, ούτε το Nani Roma, ούτε του Seb. Κάνατε αυτό που σας εκφράζει. Η φιλοσοφία σας είναι απλή: είμαστε η Prodrive, είμαστε η μεγαλύτερη ομάδα στον κόσμο, έχουμε κερδίσει τα πάντα. Αλλά το τελευταίο πράγμα που κερδίσατε στο WRC ήταν το 2003 με τον Solberg. Από τότε, εγώ και ο Loeb είμαστε στην κορυφή». 

Και κατέληξε: «Η Prodrive, ακόμα δεν έχει καταλάβει τίποτα. Το 2005, ο διευθυντής της ομάδας κατάφερε να αφαιρέσει τα ονόματα των συνοδηγών από το πλάι των αυτοκινήτων και αγωνίστηκα για χρόνια για να ξαναμπούν τα ονόματα των συνοδηγών. Ο πόλεμος δεν έχει τελειώσει. Οι Άγγλοι κέρδισαν τον εκατονταετή πόλεμο με τη Γαλλία, αλλά εγώ είμαι Μονεγάσκος. Λυπάμαι, αλλά ο πόλεμος δεν έχει τελειώσει».

Δείτε όλο το βίντεο με τον Daniel Elena. Η πίκρα του συνοδηγού είναι εμφανής και ο θυμός του ακόμη εμφανέστερος.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube