Δεύτερος στο πρωτάθλημα καρτ Κάτω Χωρών ο Λιβέρης

Δεύτερος στο πρωτάθλημα καρτ Κάτω Χωρών ο Λιβέρης

Το τέλος του πρωταθλήματος Rotax Max Challenge BNL βρήκε τον Διονύση Λιβέρη στη δεύτερη θέση της κατάταξης, μετά από μια χρονιά έντονων συγκινήσεων.

Στη δεύτερη θέση της κατάταξης του ιδιαιτέρως ανταγωνιστικού και δημοφιλούς πρωταθλήματος καρτ Rotax Max Challenge BNL τερμάτισε τελικά ο Διονύσης Λιβέρης.

Η αυλαία του θεσμού έπεσε το περασμένο Σαββατοκύριακο με έναν ακόμη αγώνα στην περίφημη πίστα Genk του Βελγίου. Στο πρωτάθλημα συμμετέχουν περίπου 200 οδηγοί από 15 χώρες.

Ο Διονύσης μπήκε στο τελευταίο σκέλος της διοργάνωσης έχοντας προβάδισμα 13 βαθμών επί του περυσινού πρωταθλητή, Βέλγου Zander Przybylak. Όμως η κατακλυσμιαία βροχή που έπεφτε την Κυριακή σε συνδυασμό με τις ιδιαιτερότητες του οδοστρώματος της πίστας, έφεραν τον Διονύση σε μειονεκτική θέση. Έτσι, παρά την εντυπωσιακή οδήγηση και τα διαρκή προσπεράσματα που πέτυχε σημειώνοντας τους ταχύτερους γύρους στο στεγνό, παρότι βρέθηκε επικεφαλής σε δύο από τα τέσσερα αγωνιστικά σκέλη του Σαββατοκύριακου, δεν μπόρεσε να κρατήσει το βαθμολογικό προβάδισμα που είχε και αρκέστηκε στη δεύτερη θέση μετά από 12 αγώνες.

Liveris kart
Απο αριστερά: Διονύσης Λιβέρης, Ελλάδα -- 2ος, Xander Przybylak, Βέλγιο – 1ος, David Rehme, Σουηδία – 3ος

Ο Λιβέρης αγωνίζεται με την πρωταθλήτρια κόσμου και Ευρώπης ομάδα DAEMS από το Βέλγιο στην ανώτατη κατηγορία καρτ Rotax DD2 με κινητήρες 35 ίππων, δύο ταχύτητες και φρένα στους τέσσερις τροχούς. Η μέση ταχύτητα που σημείωσε στο Genk ήταν 91 km/h.  Τον Διονύση προπονεί ο κορυφαίος Ελληνας καρτίστας Γιάννης Αντωνιάδης και στηρίζουν η ΕΛΒΑΛ-ΧΑΛΚΟΡ με τα άφλεκτα σύνθετα υλικά etalbondA2, η ομογενής οικογένεια Spanos με την ομάδα αμερικανικού football Los Angeles Chargers, η ενεργειακη εταιρεία ContourGlobal και η Chipita-7Days.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube