Δείτε τον Alonso να δοκιμάζει το Toyota του Dakar [video]

Δείτε τον Alonso να δοκιμάζει το Toyota του Dakar [video]

O Fernando Alonso πήρε το βάπτισμα του… χώματος οδηγώντας το Toyota Hilux που νίκησε στο πρόσφατο Ράλι Dakar.

Χθες και σήμερα, ο Ισπανός δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Formula 1 πραγματοποιεί διήμερη δοκιμή με την Toyota στην έρημο Kalahari της Ν. Αφρικής.

Ο Alonso, που είχε δηλώσει πρόσφατα ότι το χώμα δεν τον ενδιαφέρει, είχε ως σύμβουλο και καθοδηγητή τον νικητή του Dakar 2009, τον Νοτιοαφρικανό Giniel de Villiers, που τον πήγε μερικές βόλτες για να του δείξει πώς οδηγείται και τι μπορεί να κάνει το τετρακίνητο πρωτότυπο Hilux.

De Villiers και Alonso

Στη συνέχεια πήρε το τιμόνι ο Alonso, που δήλωσε ευτυχής κι εντυπωσιασμένος:

«Έχω δοκιμάσει κάμποσα διαφορετικά αγωνιστικά τα τελευταία δύο χρόνια και αυτή είναι μια ευκαιρία να δοκιμάσω κάτι πολύ διαφορετικό από αυτά που είμαι συνηθισμένος να οδηγώ.

«Ήταν διασκεδαστικό. Διαφορετικό, αναμφίβολα, αλλά ενδιαφέρον. Το αυτοκίνητο αντέχει σε μεγάλες καταπονήσεις, πολύ μεγαλύτερες από ό,τι έχω συνηθίσει. Όμως ήταν πολύ διασκεδαστικό».

Παρά το πρωτόγνωρο γι’ αυτόν περιβάλλον, ο οδηγός WEC της Toyota και Indycar της McLaren ένιωσε άνετα μέσα στο σκληροτράχηλο Hilux:

«Τα πάντα είναι εντελώς διαφορετικά», σχολίασε. «Τις ανωμαλίες του εδάφους είναι δύσκολο να τις διαβάσεις, να εκτιμήσεις το ύψος τους και την ταχύτητα με την οποία μπορείς να τις περάσεις. Το αυτοκίνητο πάει καλά, με καλή πρόσφυση, ζύγισμα, δύναμη και φρένα. Όλα έχουν απίστευτη αίσθηση.

«Αυξήσαμε ταχύτητα, γύρο με το γύρο, αποκτώντας αυτοπεποίθηση. Ακόμα είμαστε στην αρχή της δοκιμής, αλλά νιώθω άνετα μέσα στο αυτοκίνητο. Όλοι μου έλεγαν πόση ζέστη έχει μέσα αλλά ένιωθα ΟΚ, πιο άνετα απ’ ό,τι νόμιζα».

Alonso testing Dakar Toyota

Η επόμενη αγωνιστική εμφάνιση του Alonso θα είναι στις 6 Ώρες του Spa με την Toyota, αρχές του Μάη. Στο τέλος εκείνου του μήνα θα επιστρέψει στην Ινδιανάπολη για να επιχειρήσει να κερδίσει τον αγώνα των 500 Μιλίων και να πάρει το πολυπόθητο Τριπλό Στέμμα, που μόνο ο Graham Hill έχει κατακτήσει.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube