Δείτε πώς θα είναι πραγματικά τα μονοθέσια F1 του 2021 [video]

Δείτε πώς θα είναι πραγματικά τα μονοθέσια F1 του 2021 [video]

Επίσημο video της FIA από δοκιμές με μοντέλο κλίμακας 1:2 στην αεροδυναμική σήραγγα της Sauber, στην Ελβετία.

Οι νέοι κανονισμοί της Formula 1, που θα μπουν σε ισχύ από το 2021, υπόσχονται θεμελιώδεις αλλαγές στο σπορ, με στόχο να διευκολυνθούν τα προσπεράσματα και να μειωθεί το κόστος για τις ομάδες.

Οι νέοι κανονισμοί θα προωθήσουν το αεροδυναμικό ground effect, αλλάζοντας το σχήμα των μονοθεσίων και το βαθμό στον οποίο θα μπορούν να επέμβουν οι ομάδες στην αεροδυναμική τους. Τώρα, για πρώτη φορά μπορούμε να δούμε πώς θα δείχνουν τα μονοθέσια του 2021, από επίσημη πηγή.

Η FIA έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ένα video που δείχνει ένα μοντέλο μονοθεσίου του 2021 σε κλίμακα 50% να κάνει δοκιμές στην αεροδυναμική σήραγγα της Sauber, στην Ελβετία. Η σχεδίασή του δεν είναι ολοκληρωμένη –η F1 λέει ότι η εμπρός πτέρυγα θα εξελίσσεται καθώς προχωρούν οι δοκιμές– όμως άλλα τμήματα, όπως τα sidepods και η πίσω πτέρυγα, αναμένεται να παραμείνουν ουσιαστικά τα ίδια με αυτά του μοντέλου. Βλέπουμε επίσης πώς θα δείχνουν οι νέοι, μεγάλοι τροχοί των 18 ιντσών, που θα αντικαταστήσουν τους μικρούς 13άρηδες των σημερινών μονοθεσίων.

Σταθερή στη γραμμή της, η Formula 1 λέει ότι ο κύριος στόχος για το 2021 είναι να μειωθεί η διαταραχή του αέρα από τα μονοθέσια και να εξομαλυνθεί ο ομόρρους τους ώστε να μπορούν να ακολουθούν χωρίς δυσκολία το ένα το άλλο σε μικρή απόσταση και να γίνουν έτσι οι αγώνες πιο ενδιαφέροντες.

2021 F1 car front

Τα σημερινά μονοθέσια έχουν βαθμό διαταραχής 50%, που αποσταθεροποιεί το πίσω μονοθέσιο με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πλησιάσει και να προσπεράσει, ενώ φθείρονται και τα λάστιχά του. Με τα νέα μονοθέσια του 2021, ο βαθμός διαταραχής θα μειωθεί στο 5-10%, με αποτέλεσμα να διευκολυνθούν τα προσπεράσματα και να ανέβει το επίπεδο του συναγωνισμού.

Οι δοκιμές έδειξαν ότι το αποτέλεσμα «είναι πραγματικά πέρα από ό,τι νομίζαμε ότι θα μπορούσαμε να πετύχουμε όταν ξεκίνησε το πρόγραμμα», σύμφωνα με τον τεχνικό υπεύθυνο της F1, Pat Symonds. «Με τη διαμόρφωση που έχουμε αυτή τη στιγμή, τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά».

[Πηγή: FIA/F1]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube