node/36294

Δείτε πώς θα είναι πραγματικά τα μονοθέσια F1 του 2021 [video]

Επίσημο video της FIA από δοκιμές με μοντέλο κλίμακας 1:2 στην αεροδυναμική σήραγγα της Sauber, στην Ελβετία.

Οι νέοι κανονισμοί της Formula 1, που θα μπουν σε ισχύ από το 2021, υπόσχονται θεμελιώδεις αλλαγές στο σπορ, με στόχο να διευκολυνθούν τα προσπεράσματα και να μειωθεί το κόστος για τις ομάδες.

Οι νέοι κανονισμοί θα προωθήσουν το αεροδυναμικό ground effect, αλλάζοντας το σχήμα των μονοθεσίων και το βαθμό στον οποίο θα μπορούν να επέμβουν οι ομάδες στην αεροδυναμική τους. Τώρα, για πρώτη φορά μπορούμε να δούμε πώς θα δείχνουν τα μονοθέσια του 2021, από επίσημη πηγή.

Η FIA έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ένα video που δείχνει ένα μοντέλο μονοθεσίου του 2021 σε κλίμακα 50% να κάνει δοκιμές στην αεροδυναμική σήραγγα της Sauber, στην Ελβετία. Η σχεδίασή του δεν είναι ολοκληρωμένη –η F1 λέει ότι η εμπρός πτέρυγα θα εξελίσσεται καθώς προχωρούν οι δοκιμές– όμως άλλα τμήματα, όπως τα sidepods και η πίσω πτέρυγα, αναμένεται να παραμείνουν ουσιαστικά τα ίδια με αυτά του μοντέλου. Βλέπουμε επίσης πώς θα δείχνουν οι νέοι, μεγάλοι τροχοί των 18 ιντσών, που θα αντικαταστήσουν τους μικρούς 13άρηδες των σημερινών μονοθεσίων.

Σταθερή στη γραμμή της, η Formula 1 λέει ότι ο κύριος στόχος για το 2021 είναι να μειωθεί η διαταραχή του αέρα από τα μονοθέσια και να εξομαλυνθεί ο ομόρρους τους ώστε να μπορούν να ακολουθούν χωρίς δυσκολία το ένα το άλλο σε μικρή απόσταση και να γίνουν έτσι οι αγώνες πιο ενδιαφέροντες.

2021 F1 car front

Τα σημερινά μονοθέσια έχουν βαθμό διαταραχής 50%, που αποσταθεροποιεί το πίσω μονοθέσιο με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πλησιάσει και να προσπεράσει, ενώ φθείρονται και τα λάστιχά του. Με τα νέα μονοθέσια του 2021, ο βαθμός διαταραχής θα μειωθεί στο 5-10%, με αποτέλεσμα να διευκολυνθούν τα προσπεράσματα και να ανέβει το επίπεδο του συναγωνισμού.

Οι δοκιμές έδειξαν ότι το αποτέλεσμα «είναι πραγματικά πέρα από ό,τι νομίζαμε ότι θα μπορούσαμε να πετύχουμε όταν ξεκίνησε το πρόγραμμα», σύμφωνα με τον τεχνικό υπεύθυνο της F1, Pat Symonds. «Με τη διαμόρφωση που έχουμε αυτή τη στιγμή, τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά».

[Πηγή: FIA/F1]

node/39591
Ferrari Hublot Esports Series

Ferrari E-sport: Εγγραφείτε στο επίσημο πρόγραμμα αγώνων! [video]

Η Ferrari ανακοινώνει την επικείμενη έναρξη του προγράμματος e-sport που ονομάζεται «Hublot Esport Series». Ο νικητής της γενικής κατάταξης θα συμμετάσχει στην επίσημη ομάδα Esport Ferrari και θα ενημερωθεί από τον Charles Leclerc.

Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2020 | Επικοινωνία

Ferrari E-sport: Εγγραφείτε στο επίσημο πρόγραμμα αγώνων! [video]

Ο πρώτος αγώνας έχει προγραμματιστεί για τις 7 Αυγούστου: Αυτή θα είναι και η ημερομηνία έναρξης των εγγραφών, οι οποίες είναι δωρεάν. Το πρωτάθλημα θα πραγματοποιηθεί στο game «Assetto Cors»a με μια Ferrari 488 Challenge Evo, ειδικά σχεδιασμένη γι’ αυτήν την εκδήλωση. 

Μια πρώτη σειρά «AM» θα αναδείξει τους νικητές που θα προχωρήσουν στη συνέχεια στο επόμενο στάδιο: Στη Σειρά PRO, όπου θα διαγωνιστούν οι εικονικοί πιλότοι υψηλού επιπέδου. Συνολικά, 24 αγωνιζόμενοι θα πάρουν μέρος στους αγώνες τον επόμενο Οκτώβριο και θα γίνει μια νέα επιλογή με τους 12 ταχύτερους οδηγούς που θα συναντηθούν τον Νοέμβριο για τρεις νέους αγώνες.

Στο τέλος των παραπάνω, η Ferrari θα έχει τον τελικό νικητή, ο οποίος θα είναι σε θέση να συμμετάσχει επίσημα στην εικονική ομάδα του Cavallino Rampante, η οποία περιλαμβάνει ήδη δύο οδηγούς: Τους David Tonizza και Enzo Bonito.

Ferrari Hublot Esports Series

Και ευθύς αμέσως προκύπτει το ερώτημα: Ένας επίσημος οδηγός της Ferrari Esport θα έχει την ευκαιρία να βρεθεί στο μπάκετ μιας πραγματικής αγωνιστικής Ferrari; Η Ferrari απαντά ευγενικά ότι κάθε κλάδος είναι συγκεκριμένος και πρέπει να παραμείνει έτσι. Οπότε, όπως καταλαβαίνουμε από το λεγόμενα των Ιταλών, δεν θα υπάρξει τέτοια δυνατότητα… Σε αντίθεση με την GT Academy που διοργανώνει η Nissan, η οποία επιτρέπει σε έναν ερασιτέχνη να περνά από το εικονικό στο πραγματικό περιβάλλον μιας ομάδα της Nissan.

Οι πιλότοι του «πραγματικού» κόσμου είναι όμως απαραίτητα καλοί και πίσω από μια οθόνη; Ο Charles Leclerc, επίσημος οδηγός της F1 της Ferrari, κατέστησε σαφές ότι αυτό δεν ισχύει: Οι καλύτεροι «simracers» είναι στην πραγματικότητα πολύ καλύτεροι από έναν οδηγό F1, όταν τα δύο μέρη βρεθούν πίσω από μια τιμονιέρα και μια οθόνη. 

node/39548

Πωλείται κινητήρας V10 από μονοθέσιο F1 της McLaren-Mercedes

Το μοτέρ κινούσε τα μονοθέσια των Kimi Räikkönen και David Coulthard το 2004.

Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2020 | Θάνος Παππάς Επικοινωνία

Πωλείται κινητήρας V10 από μονοθέσιο F1 της McLaren-Mercedes

O οίκος δημοπρασιών RM Sotheby's προσέφερε ένα V10 κινητήρα της McLaren-Mercedes από Formula 1 του 2004, ο οποίος παρά τις αρχικές εκτιμήσεις που τοποθετούσαν την αξία του μεταξύ €40.000 και €60.000, πουλήθηκε έναντι €10.500 ευρώ!

Το μοτέρ κινούσε τα μονοθέσια MP4-19 των Kimi Räikkönen και David Coulthard οι οποίοι έτρεχαν με τα χρώματα της McLaren-Mercedes το 2004. Υπεύθυνος μηχανικός της ομάδας ήταν ο Adrian Newey ο οποίος στην πορεία μετακόμισε στη Red Bull Racing. Το καλύτερο αποτέλεσμα εκείνης τη σεζόν ήταν η πρώτη θέση του Kimi Räikkönen στο Grand Prix του Βελγίου, με την ομάδα να τερματίζει στην 5η θέση της κατάταξης των κατασκευαστών. 

Ο V10 χωρητικότητας 3,0 λίτρων απέδιδε κοντά στους 950 PS ενώ στρόφαρε μέχρι και τις 18.000 rpm. Σήμερα, δεν βρίσκεται πλέον σε λειτουργική κατάσταση καθώς από το εσωτερικό του λείπουν έμβολα και μπιέλες. Παρόλα αυτά, συνεχίζει να αποτελεί ένα συλλεκτικό αντικείμενο για τους λάτρεις της F1 όπως αναφέρει η αγγελία.

Ο νέος ιδιοκτήτης θα πρέπει να παραλάβει το μοτέρ από την πόλη Karlskron της Γερμανίας.

[Πηγή: RM Sotheby's μέσω CarAdvice]