Δείτε και ακούστε τη θρυλική Lancia S4 σε δοκιμές εξέλιξης της εποχής [video]

Δείτε και ακούστε τη θρυλική Lancia S4 σε δοκιμές εξέλιξης της εποχής [video]

Θα σας γυρίσει 34 χρόνια πίσω στη χρυσή –και κατόπιν μαύρη…– εποχή των ράλι.

Η Lancia Delta S4 ήταν το, για πολλούς, κορυφαίο και σίγουρα το μοιραίο αυτοκίνητο ράλι του Group B. Με το σωληνωτό πλαίσιο, το ελαφρύ αμάξωμα από συνθετικά υλικά, τον κλασικό, δίλιτρο κινητήρα του Lampredi με διπλή υπερτροφοδότηση, κι ένα εξελιγμένο σύστημα μόνιμης τετρακίνησης, έβαλε φωτιά στις ειδικές διαδρομές του WRC, στα τέλη του 1985 και στις αρχές του 1986. Στα χέρια του Henri Toivonen, το ιταλικό τέρας των 450 ίππων ήταν σε δική του κλάση μέχρι το φοβερό δυστύχημα στο Γύρο της Κορσικής, που κόστισε τη ζωή στον Φιλανδό και τον συνοδηγό του, Sergio Cresto.

Εδώ θα δούμε και θα ακούσουμε την S4 στις πρώτες δοκιμές εξέλιξης, από την επίσημη ομάδα Abarth Corse, σε ένα κλεισμένο κομμάτι δημόσιου δρόμου στην Ιταλία. Το πρωτότυπο, που δεν έχει ακόμη βαφτεί στα αγωνιστικά χρώματα της Martini, οδηγούν ο μεγάλος Markku Alen και ο θρυλικός Giorgio Pianta, που είχε πρωτοστατήσει στην εξέλιξη όλων των αγωνιστικών Lancia μέσα σε τρεις δεκαετίες, αλλά και στις επιτυχίες των Alfa Romeo πίστας στη συνέχεια.

Το εξάλεπτο video δεν έχει σχολιασμό ούτε μουσική και υποτίτλους, μόνο ακατέργαστη κι ανόθευτη δράση από τις δοκιμές στο δρόμο, αλλά κι από τις δυναμομετρήσεις και την προετοιμασία του αυτοκινήτου στο εργοστάσιο.

Απολαύστε το χωρίς περισπασμούς και ζήστε την ατμόσφαιρα μιας εποχής που πέρασε ανεπιστρεπτί…

[Πηγή: manolo1268 μέσω Bring-a-Trailer]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube