node/40905

Dakar 2021: 1η στα φορτηγά η KAMAZ-master με Goodyear

Η KAMAZ-master, χρησιμοποιώντας λάστιχα της Goodyear, κυριάρχησε στο Dakar 2021 κατακτώντας τη νίκη για 18η φορά, αλλά και τις υπόλοιπες θέσεις του βάθρου.

Η ομάδα KAMAZ-master κέρδισε, για ακόμη μια φορά, το πιο δύσκολο ράλι στον κόσμο, το Dakar. Όχι μόνο κέρδισε τον αγώνα 12 ημερών για 18η φορά, αλλά κατέκτησε και τις 3 θέσεις στο βάθρο, σπάζοντας περισσότερα από ένα ρεκόρ, και έχοντας την Goodyear ως τον επίσημο προμηθευτή ελαστικών τους.

Είναι η πρώτη νίκη του Dmitry Sotnikov στο Dakar από τη συμμετοχή του στον αγώνα από το 2014. Μαζί με τον συνοδηγό Ruslan Akhmadeev και τον μηχανικό Ilgiz Akhmetzianov, το πλήρωμα με το Νο 507 πήρε το προβάδισμα από την 1η ειδική και δεν άφησε ποτέ την ηγετική του θέση στην κατάταξη, κατακτώντας τις 5 από τις 12 ειδικές του φετινού αγώνα. Ο Anton Shibalov, στο αυτοκίνητο με το Νο 501, κατέκτησε τη 2η θέση στο Dakar για δεύτερη συνεχόμενη φορά μόλις 41’ 38” πίσω από τον ομόσταυλό του Sotnikov.

Ο βετεράνος του Dakar, Airat Mardeev με το πλήρωμα Νο 509 κατέκτησε την 3η θέση (+1 ώρα 16’ 35”). Ο Martin Macik (BIG SHOCK RACING) που τερμάτισε στην 4η θέση (+01 47’ 51”), ο Ales Loprais (INSTAFOREX LOPRAIS PRAGA) στην 5η (+2 ώρες 02’ 31”) και ο Aliaksai Vishneuski (MAZ Autosport) στην 6η, αποδείχτηκαν σκληροί ανταγωνιστές κατά τη διάρκεια των 12 απαιτητικών ειδικών διαδρομών. Ο πρωταθλητής του Dakar 2020, Andrey Karginov αντιμετώπισε δυσκολίες στις πρώτες δύο ειδικές, οπότε παρέδωσε τον τίτλο του στον ομόσταυλο Dmitry Sotnikov.

KAMAZ

Ένα από τα συστατικά χαρακτηριστικά της επιτυχίας της KAMAZ-master είναι το υπέροχο ομαδικό της πνεύμα. Παρόλο που η ομάδα αυτή παλεύει πάντα για τη νίκη, οι συμπαίκτες δεν ανταγωνίζονται μεταξύ τους. Η ομάδα έχει ένα ξεκάθαρο στόχο, να βρίσκεται πάντα ένα φορτηγό της Kamaz-master στην υψηλότερη κατάταξη ή ιδανικά, να κατακτάει και τις 3 θέσεις, όπως έκανε φέτος

Το Dakar θεωρείται για τους περισσότερους το πιο δύσκολο ράλι στον κόσμο και η φετινή διοργάνωση το επιβεβαίωσε. «Το Dakar δεν μπορεί ποτέ να γίνει ρουτίνα και απαιτεί σχολαστική προετοιμασία, προσεκτικό σχεδιασμό και εξαιρετική ομαδική εργασία. Τα Φορτηγά οχήματα, η οδήγηση και η πλοήγηση, καθώς και η εξειδίκευση των μηχανικών δοκιμάστηκαν επανειλημμένα, όπως ποτέ άλλοτε στο Ντακάρ 2021. Δόθηκε προσοχή στην παραμικρή λεπτομέρεια και η ομάδα εργάστηκε μέρα και νύχτα για να φτάσει σε αυτό το αξιοσημείωτο αποτέλεσμα», εξηγεί ο Vladimir Chagin, διευθυντής της ομάδας KAMAZ-master.

«Ακόμη και στους extreme αγώνες μηχανοκίνητου αθλητισμού, κάθε δευτερόλεπτο μετράει κατά τη διάρκεια των σταδίων. Εκτός από την προηγμένη τεχνολογία στην κατασκευή των φορτηγών, υπάρχει ένα ζωτικό μέρος για να κρατήσει το πλήρωμα σε κίνηση, τα ανθεκτικά ελαστικά. Η ταχύτητα είναι κρίσιμη ωστόσο ο χρόνος λειτουργίας είναι ακόμη πιο σημαντικός για να κρατηθούμε μπροστά από τον ανταγωνισμό. Με την Goodyear ως τον αξιόπιστο συνεργάτη ελαστικών μας, οι ομάδες μας βασίζονται στην εξαιρετική αντοχή και την εξαιρετική πρόσφυση των standard ελαστικών Goodyear OFFROAD ORD για να τις υποστηρίξουν να φτάσουν στην γραμμή τερματισμού κερδίζοντας τη νίκη, ανεξάρτητα από το πόσο απρόσμενες είναι οι περιστάσεις ή πόσο μεγάλη είναι η πρόκληση», κατέληξε. 

KAMAZ

«Τα θερμότερα συγχαρητήρια σε ολόκληρη την ομάδα KAMAZ-master. Η απόκτηση χρυσού, αργύρου και χάλκινου μεταλλίου στην κατηγορία φορτηγών Dakar είναι ένα εκπληκτικό επίτευγμα και επιδεικνύει την εξαιρετική εμπειρία της ομάδας και την τεχνική επάρκεια των φορτηγών και του εξοπλισμού τους», λέει ο Maciej Szymanski, Διευθυντής Μάρκετινγκ της Goodyear Commercial Europe. «Χωρίς αμφιβολία, η απόδοση των ελαστικών μας δοκιμάστηκε στο μέγιστο, στο μόνο πεδίο δοκιμών-συμπερασμάτων για φέτος. Η στιβαρή αντοχή τους και η βελτιωμένη πρόσφυσή τους είναι βασικά χαρακτηριστικά για την άψογη απόδοση της ομάδας. Mε τον ίδιο τρόπο υποστηρίζουμε και τις απαιτητικές μετακινήσεις των πελατών μας».

Η Goodyear, επίσης αποκλειστικός συνεργάτης ελαστικών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αγώνων Φορτηγών της FIA, είναι γνωστό ότι δοκιμάζει τη βασική γκάμα προϊόντων της σε πολύ ακραίες συνθήκες χρήσης. Συγκεκριμένα, η αντοχή της προηγμένης τεχνολογίας του σκελετού είναι βασικό κριτήριο στις δοκιμές που συμβάλλουν άμεσα στην αύξηση του χρόνου λειτουργίας, στη βελτίωση της συνολικής χιλιομετρικής απόδοσης και στην επέκταση της διάρκειας ζωής των ελαστικών, υποστηρίζοντας τους στόχους της βιομηχανίας για την βιωσιμότητα στις μετακινήσεις.

Δείτε εδώ περισσότερες φωτογραφίες.

[Πηγή: Δελτίο Τύπου Goodyear]

TAGS