«Χτυπήστε» τη μοναδική Alfa Romeo 155 GTA Stradale [video]

«Χτυπήστε» τη μοναδική Alfa Romeo 155 GTA Stradale [video]

To μοντέλο ποτέ δεν παράχθηκε, αλλά το μοναδικό πρωτότυπο βγαίνει τώρα στο σφυρί.

Τη δεκαετία του 1990, η Alfa Romeo κυριαρχούσε στους αγώνες Αυτοκινήτων Τουρισμού. Η 155 κέρδισε το γερμανικό πρωτάθλημα DTM, το ιταλικό Superturismo και τα αντίστοιχα πρωταθλήματα Αυτοκινήτων Τουρισμού της Ισπανίας και της Βρετανίας (BTCC).

Έτσι, η Alfa Romeo θέλησε να γιορτάσει τις επιτυχίες λανσάροντας μια έκδοση δρόμου –Stradale στα ιταλικά– των αγωνιστικών 155 για να συναγωνιστεί τις BMW M3 E30 και Mercedes 190E 2.5-16 «παραγωγής».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε την BMW M3 E30 Evo

Δυστυχώς το πρότζεκτ Alfa 155 GTA Stradale εγκαταλείφθηκε. Όμως φτιάχτηκε ένα πρωτότυπο του θνησιγενούς μοντέλου. Και τώρα βγαίνει σε δημοπρασία, δίνοντας την ευκαιρία σε έναν τυχερό να αποκτήσει ένα πραγματικά μοναδικό κομμάτι.

Σχεδιασμένη από τον θρυλικό Sergio Limone της Abarth –πατέρα της Lancia Rally 037 και ιθύνοντα νου πίσω από άλλα αγωνιστικά, από το FIAT 131 Abarth μέχρι τη Lancia Delta Integrale– η 155 GTA Stradale είναι βασισμένη στην 155 Q4 παραγωγής, αλλά έχει περισσότερα κοινά σημεία με την Delta Integrale. Ο 2λιτρος τούρμπο κινητήρας της είναι φτιαγμένος πάνω σε αγωνιστικές προδιαγραφές του Group N και το αμάξωμα έχει ντυθεί με ένα επιθετικό, αεροδυναμικό body-kit. Η ανάρτηση είναι επίσης αναβαθμισμένη, όπως και το εσωτερικό του αυτοκινήτου.
 
Δυστυχώς, το υψηλό κόστος και η απογοήτευση του ΔΣ της FIAT, που δεν χωρούσε να τοποθετηθεί ο ισχυρότερος V6 “Busso”, σκότωσαν εν τη γενέσει του ένα μοντέλο που θα μπορούσε να ήταν ο πρόδρομος της σημερινής Giulia Quadrifoglio.

Μετά το ντεμπούτο του στην Έκθεση της Bologna, το πρωτότυπο χρησιμοποιήθηκε ως ιατρικό αυτοκίνητο στο Ιταλικό Grand Prix Formula 1 του 1994, στη Monza. Στη συνέχεια αποσύρθηκε και αποθηκεύτηκε, αλλάζοντας κάμποσες φορές χέρια μέχρι σήμερα.

Το ένα και μοναδικό αυτό concept car της Alfa Romeo 155 GTA έχει αποκατασταθεί με τη δέουσα προσοχή και τώρα βγαίνει στο σφυρί από τον οίκο Bonhams, που περιμένει να πιάσει γύρω στις 200.000 ευρώ. Η δημοπρασία θα γίνει στην Padova, όχι μακριά από το Milano, τη γενέτειρα της Alfa Romeo.

[Πηγή: Bonhams, Davide Cironi videos]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube