Briatore: O Vettel κυνηγούσε τις νίκες αντί για το πρωτάθλημα [video]

Briatore: O Vettel κυνηγούσε τις νίκες αντί για το πρωτάθλημα [video]

«Για να κερδίσεις το πρωτάθλημα θέλεις βαθμούς και όχι μόνον νίκες...».

Ο Flavio Briatore έδωσε μια συνέντευξη στον Nico Rosberg (ναι σωστά διαβάσατε!) στην οποία αναλύει γιατί ο Vettel έκανε λάθη στρτατηγικής και τακτικής στο φετεινό πρωτάθλημα. 
Ο Sebastian Vettel φέτος προσπαθούσε πάρα πολύ σκληρά για να κερδίσει αγώνες παρά να επικεντρωθεί στο πρωτάθλημα, είπε ο Briatore.
Ο Vettel είναι τώρα 67 βαθμοί πίσω από τον Lewis Hamilton στο πρωτάθλημα των οδηγών και τώρα απαιτείται μια σειρά εξωφρενικών συνθηκών για να ανατραπεί υπέρ του το πρωτάθλημα. 

Θέλοντας να τονίσει την υπερβολική εμμονή του Vettel να αγωνίζεται μόνον για τη νίκη, δίχως να έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του τη συγκομιδή βαθμών για τον τίτλο, ανέφερε χαρακτηριστικά τους αγώνες στη Γερμανία και στην Monza. 

Κάποιος πρέπει να του εξηγήσει - είπε - ότι ο αγώνας είναι 53 γύροι και όχι ένας. Αν κυνηγάς το πρωτάθλημα και οι βαθμοί της 3η θέσης είναι μια χρυσή συγκομιδή. Αντ΄ αυτού ο Vettel οδηγούσε με το μυαλό στο «νίκη για τη νίκη». 
Το ατύχημα του Vettel στη Monza δεν είχε νόημα, είπε ο Briatore. 
«Ξέρεις ότι έχεις καλύτερο αυτοκίνητο, φρέναρε και μείνε λίγο πίσω, έχεις ακόμη 50 γύρους μπροστά σου. Αν όμως βγεις έξω δεν έχει περιθώρια να ανακάμψεις».
Στη χειρότερη θα μπορούσε να είχε τερματίσει τέταρτος. Για να πάρεις το πρωτάθλημα είναι να μαζεύεις βαθμούς σε κάθε αγώνα και όχι να κυνηγάς μόνο τη νίκη. Αυτό προσπάθησα να μάθω και στον Alonso όταν πήραμε με τη Renault τους τίτλους το 2005 και το 2006.

Πιστεύω - κατέληξε - πως ένας οδηγός πρέπει να μάθει να διαχειρίζεται το άγχος του και να κάνει σωστές επιλογές. Αν έχεις ένα ανταγωνιστικό αυτοκίνητο, μπορείς να περάσεις κάποιον. Εάν όμως είναι πιθανό να έχεις κάποιο ατύχημα με τον τύπο που έχει περισσότερους πόντους από εσένα, πρέπει να σκέφτεσαι ότι το πλεονέκτημα θα πάει στον ανταγωνιστή σου.

Δείτε στο βίντεο όλη τη συνέντευξη του Flavio Briatore που εκτός από τον Vettel μίλησε για τις αναμνήσεις του από την F1, αλλά και για τις σημερινές του δραστηριότες.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube