Βρέθηκε το χαμένο αγωνιστικό Mazda RX-7 254i

Βρέθηκε το χαμένο αγωνιστικό Mazda RX-7 254i

Το μοναδικό αντίγραφο που σώζεται βρέθηκε στην Ιαπωνία μετά από 35 χρόνια.

Ένα αγωνιστικό Mazda RX-7 254i που θεωρούνταν χαμένο εδώ και δεκαετίες, βρέθηκε στην πόλη Okayama της Ιαπωνίας.

Το συγκεκριμένο Mazda RX-7 254i συμμετείχε στο Le Mans του 1982 με το νούμερο 83 και οδηγούς τους Tom Walkinshaw, Chuck Nicholson, και Peter Lovett, εγκαταλείποντας τον αγώνα μετά από 180 γύρους στους οποίους έφτασε μέχρι και την 8η θέση. Η τελευταία φορά που εθεάθη ήταν στον αγώνα 1000km του Fuji το 1984, πριν παροπλιστεί και τα ίχνη του χαθούν.

Το δεύτερο και πανομοιότυπο RX-7 no.82 που είχε τερματίσει στην 14η θέση στο Le Mans, καταστράφηκε σε ατύχημα κατά τη διάρκεια μεταγενέστερου αγώνα στο Fuji Speedway.

Mazda RX7 Le Mans

Επιστρέφοντας στο παρόν, το μοναδικό RX-7 254i φορά φαρδύ αμάξωμα με φουσκωμένα φτερά, αγωνιστικά φώτα και μεγάλη αεροδυναμική ουρά με την απαραίτητη αεροτομή. Το χρώμα του μπορεί σήμερα να είναι λευκό όμως είναι ακόμα ορατά τα σημάδια της αρχικής ροζ και χρυσής αγωνιστικής του φορεσιάς. Εξάλλου, ο ίδιος ο Tachimoto-san που εργαζόταν ως αρχιμηχανικός της Mazdaspeed εκείνη την εποχή, επιβεβαίωσε τη γνησιότητα του εξετάζοντας το σύστημα πέδησης και την πίσω ανάρτηση.

Σύμφωνα με το Japanese Nostalgic Car, ο βελτιωτικός οίκος Powercraft θα αναλάβει να επαναφέρει το μοντέλο στην αρχική του κατάσταση, με στόχο να ακούσουμε ξανά τον ήχο του wankel κινητήρα 300 PS σε κάποιο αγώνα ιστορικών αυτοκινήτων.

Το RX-7 254i ήταν το τελευταίο αγωνιστικό Mazda που βασίζονταν σε μοντέλο παραγωγής, προτού η εταιρεία κατασκευάσει πρωτότυπα κατηγορίας Group C. Να θυμίσουμε πως το 1991, η Mazda κατέκτησε τη νίκη στις 24 ώρες του Le Mans, με το 787B να τερματίζει στην πρώτη θέση γενικής κατάταξης.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube