«Βόμβα» στο WRC: Αποσύρεται η Citroën, στην Toyota ο Ogier

«Βόμβα» στο WRC: Αποσύρεται η Citroën, στην Toyota ο Ogier

Aν επαληθευτεί το δημοσίευμα του Motorsport  τότε θα έχουμε ολική ανατροπή το 2020.

Ένα δημοσίευμα του Motorsport (στην ιταλική του έκδοση) βάζει φωτιά στο WRC, ενώ αν επαληθευτεί θα μιλάμε για ολική ανατροπή για το 2020.
Το δημοσίευμα αναφέρει πώς η Citroën σκέφτεται να αποχωρήσει άμεσα από το WRC, κάτι που σημαίνει ότι ο Ogier και ο Lappi βρίσκονται χωρίς μπάκετ για το 2020.

Η φήμη για αποχώρηση της Citroën από το WRC συνδυάζεται τόσο με τα φτωχά αποτελέσματα που είχε στο θεσμό, όσο κυρίως με το γεγονός ότι η PSA αποφάσισε να επιστρέψει η Peugeot στο Πρωτάθλημα Αντοχής WEC, αλλά και με την εμπλοκή της DS στην Formula E. Mε άλλα λόγια, η PSA κάνει μια ολοκληρωτική στροφή στην ηλεκτροκίνηση ακόμη και στους αγώνες.

Μάλιστα, στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται πως αν συμβεί αυτό, ο Ogier θα μετακομίσει στην Toyota για να καλύψει την κενή θέση που άφησε ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Ott Tanak, ο οποίος από του χρόνου θα αγωνίζεται με την ομάδα της Hyundai.
Κάπως έτσι φαίνεται πως ο Lappi μένει (προς το παρόν) χωρίς ομάδα.

Να θυμίσουμε πως ο Ogier είχε πει πως στο τέλος του 2020 θα αποσυρθεί από τους αγώνες.
Να πούμε πως αν το δημοσίευμα επαληθευτεί, θα είναι η πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια που η Citroën δεν θα βρίσκεται στην αναμνηστική  φωτογραφία της έναρξης του πρωταθλήματος του 2020 μπροστά στο Καζίνο του Μονακό.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube