BMW: Συμβόλαια με Κινέζο γίγαντα της μπαταρίας

BMW: Συμβόλαια με Κινέζο γίγαντα της μπαταρίας

Σήμερα, σχεδόν όλες οι μπαταρίες των EV είναι κορεατικές ή ιαπωνικές. Η BMW, από την πλευρά της, έχει συμμαχήσει με έναν Κινέζο γίγαντα στις μπαταρίες που θα μπορέσει να κατασκευάσει ένα πρώτο εργοστάσιο στην Ευρώπη.

LG Chem, Samsung, Panasonic, ονόματα που αντιπροσωπεύουν σχεδόν ολόκληρη την αγορά μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα στον κόσμο. 

Κανένας κατασκευαστής δεν τους ξεφεύγει: Πρέπει να περάσεις μια βόλτα από τους Ασιάτες σήμερα για να αποκτήσεις μπαταρίες λιθίου. Ένα οικονομικό πρόβλημα, καθώς η εισαγωγή ακριβών βιομηχανικών προϊόντων από την άλλη πλευρά του πλανήτη δεν αποτελεί καλό οικονομικό ντιλ για τις ευρωπαϊκές φίρμες.

Στο πλαίσιο αυτό, η BMW έχει υπογράψει σύμβαση ύψους ενός δισεκατομμυρίου ευρώ με την Contemporary Amperex Technology (CATL), ένα Κινέζο γίγαντα της μπαταρίας, που θα βοηθήσει τη γερμανική φίρμα στη διεύρυνση της οικολογικής κινητικότητάς της.

bmw i3

Η ανταλλαγή «καλών διεργασιών» θα επιτρέψει επίσης στην CATL να έρθει στην Ευρώπη για να κατασκευάσει μια γιγαντιαία μονάδα παραγωγής μπαταριών. Προς το παρόν, η Γερμανία φαίνεται να είναι ο τόπος πρώτης επιλογής για το νέο εργοστάσιο, αλλά και η Πολωνία και μια άλλη χώρα βρίσκονται υπό εξέταση.

bmw i3

Η δημιουργία ενός εργοστασίου συναρμολόγησης μεγάλων μπαταριών στην Ευρώπη θα επέτρεπε στην BMW να διαθέτει μπαταρίες χωρίς να πληρώνει σημαντικούς εισαγωγικούς δασμούς, αλλά και να βρίσκεται εκτεθειμένη στις συναλλαγματικές ισοτιμίες μεταξύ Κίνας και Ευρώπης.

bmw i3

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube