BMW M Drift Analyzer: Μαθήματα από τις νέες Μ3 και Μ4 [video]

BMW M Drift Analyzer: Μαθήματα από τις νέες Μ3 και Μ4 [video]

Οι εξελικτές των νέων BMW Μ3 και Μ4 συνεχίζουν με τα ενημερωτικά τους video. Αυτή τη φορά σειρά έχει η ανάλυση του νέου M Drift Analyzer.

Το Drift Analyzer, όπως μας εξηγεί ο Thomas, οικοδεσπότης αυτού του video και υπεύθυνος εξέλιξης του συστήματος, αποτελεί μία καινούρια λειτουργία που διατίθεται στις νέες  BMW Μ3 και Μ4.  Αυτή αναλύει τα δεδομένα και προσφέρει πληροφορίες κατά το drifting. Βοηθά ουσιαστικά τον οδηγό να γίνει καλύτερος στον έλεγχο της υπερστροφής και να απολαμβάνει περισσότερο τις δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει το αυτοκίνητό του. 

Με τη βοήθεια του M Traction control τα δύο αυτά συστήματα εκπαιδεύουν το χρήστη όχι μόνο να ξεκολλήσει την ουρά του αυτοκινήτου αλλά να καταφέρει να την ελέγξει και να τη διατηρήσει σε μία τροχιά, χρησιμοποιώντας το γκάζι και το τιμόνι. Η εφαρμογή αναλύει συγκεκριμένα δεδομένα τηλεμετρίας όπως την απόσταση του drift, τη διάρκεια, τη γωνία της υπερστροφής, την ταχύτητα κίνησης, μέχρι και τον συντελεστή τριβής του δρόμου. 

Ένα ενδιαφέρον στοιχείο εδώ είναι πως για να ενεργοποιήσει κανείς το Drift Analyzer θα πρέπει αρχικά να επιβεβαιώσει στο σύστημα ότι δεν βρίσκεται σε δημόσιο δρόμο και ότι οι συνθήκες του περιβάλλοντος είναι κατάλληλες. Ιδανικά μέρη για παιχνίδι είναι κάποια μεγάλη αλάνα ή η πίστα. 

Κατά τη χρήση το σύστημα συνεργάζεται με το Μ Laptimer, ώστε να προσφέρει στο τέλος μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία στον οδηγό. Παράλληλα, αξιολογεί την απόδοσή του με δύο τρόπους. Είτε με τη χρήση αστεριών (1 έως 5), είτε με ποσοστό 1-100%. Για να είναι μάλιστα πιο ρεαλιστικό το αποτέλεσμα, δίνει μεγαλύτερη βαθμολογία σε υψηλής ταχύτητας πλαγιολίσθηση ή όταν αυτή γίνεται σε στεγνό οδόστρωμα, αντί για χώμα ή πάγο. Αν τώρα ο χρήστης φοβηθεί να απενεργοποιήσει τελείως το traction control, θα του δώσει τη δυνατότητα να γλιστρήσει, πιο ελεγχόμενα, αλλά δεν πρόκειται να αξιολογήσει την προσπάθεια με περισσότερα από τρία αστέρια. 

m

Αρκετά όμως με αυτά. Στο σχεδόν 11 λεπτών video που ακολουθεί θα τα ακούσετε και θα τα δείτε από πρώτο χέρι. Δεν έχετε παρά να πατήσετε το play. 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube