BMW και Daimler στο στόχαστρο των περιβαλλοντικών οργανώσεων για την κλιματική αλλαγή

BMW και Daimler στο στόχαστρο των περιβαλλοντικών οργανώσεων για την κλιματική αλλαγή

Περιβαλλοντικές οργανώσεις στη Γερμανία κινήθηκαν νομικά εναντίον των BMW και Daimler και της καλούν να επισπεύσουν την κατάργηση των κινητήρων εσωτερικής καύσης και να δράσουν εντονότερα εναντίον της κλιματικής αλλαγής.

Περιβαλλοντικές μη κυβερνητικές οργανώσεις από τη Γερμανία κατέθεσαν μήνυση εναντίον των BMW και Daimler με την κατηγορία ότι αρνούνται να μειώσουν το περιβαλλοντολογικό τους αποτύπωμα, αλλά και να επιταχύνουν την κατάργηση των κινητήρων εσωτερικής καύσης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Handelsblatt, η μήνυση των ΜΚΟ βασίζεται νομικά στο μοντέλο που ακολουθήθηκε σε παρεμφερή προσφυγή κατά της Shell στην Ολλανδία.

Με επιστολή που εστάλη στις αρχές Σεπτεμβρίου, η οργάνωση Deutsche Umwelthilfe είχε δώσει στις δύο αυτοκινητοβιομηχανίες μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου να αποδεχτούν τα αιτήματά της, τα οποία περιλαμβάνουν μείωση της παραγωγής οχημάτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης μέχρι το 2030, πριν εφαρμοστεί η αντίστοιχη απαγόρευση της ΕΕ.

Οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες δήλωσαν την περασμένη Δευτέρα στο Reuters ότι δεν αποδέχονται τα αιτήματα, τα οποία σύμφωνα με την Deutsche Umwelthilfe πρέπει οπωσδήποτε να εφαρμοστούν προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι της Συμφωνίας του Παρισιού αλλά και της γερμανικής περιβαλλοντικής νομοθεσίας.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου, η Deutsche Umwelthilfe και η Greenpeace Γερμανίας είχαν επίσης προαναγγείλει ανάλογες προσφυγές κατά της Volkswagen και τις εταιρείας ορυκτών καυσίμων Wintershall DΕΑ.

Υπενθυμίζουμε ότι στην περίπτωση της Shell, η ολλανδική δικαιοσύνη επέβαλε, με δικαστική απόφαση τον περασμένο Μάιο, στην πετρελαϊκή εταιρεία να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα κατά 45% έως το 2030, σε σχέση με τα επίπεδα του 2019.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube